Wordt Peter van der Vorst de Eva Jinek van RTL?

Foto: RTLHet zou zomaar kunnen dat Peter van der Vorst een zomerse vervanger van RTL Late Night gaat presenteren. Daarop hintte Wilfred Genee namelijk tijdens een interview met zijn RTL-collega op BNR. Waar de NPO 1-talkshow Pauw in het laagseizoen wordt vervangen door Eva Jinek, heeft de RTL-show van Humberto Tan géén waardige vervanging. Maar dat lijkt te veranderen. “Je bent ook de vaste vervanger van Humberto en deze zomer ga je heel veel doen, toch?“, zei Genee tegen Van der Vorst.

Van der Vorst zag deze slip of the tongue van zijn collega niet aankomen. “Ja, dat is nog niet helemaal duidelijk en bekend, geloof ik“, zei hij. Genee: “Jawel, toch?” “Geen idee, eigenlijk. Ha ha ha“, antwoordde Van der Vorst.

Genee: “Oh, ik dacht dat dat al bekend was. Maar ik heb in elk geval begrepen dat je veel gaat doen deze zomer, Peter. Dat je het alvast even weet.”

O, nou, leuk om te weten!“, aldus Van der Vorst.

Van der Vorst was recentelijk nog te zien als presentator van RTL Late Night, omdat Tan zich graag in zijn eigen talkshow wilde laten interviewen over een tv-prijs die hij gewonnen had. “Ik heb vroeger ook de talkshow Pulse van Reinout Oerlemans overgenomen. Toen was een talkshow veel te vroeg, maar nu vond ik het ineens heel leuk om te doen“, aldus Van der Vorst.

RTL 4 stortte vorige zomer behoorlijk in op de late avond, toen het veel bekeken RTL Late Night werd vervangen door herhalingen van Divorce.

Vorig jaar juli zond ook NPO 1 uit kostenoverwegingen een maand lang geen dagelijkse talkshow uit. Ondanks de Griekse thriller die zich toen afspeelde, moest Eva Jinek een maand lang verplicht vakantie vieren.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen