RTL 4-kijker neemt Jeroen niet meer serieus

Foto: RTLDe manier waarop Jeroen van Koningsbrugge zich gedraagt in de RTL 4-hit Ik Hou Van Holland heeft verstrekkende gevolgen voor zijn privéleven. Hij wordt in het dagelijks leven niet altijd meer serieus genomen. Dat vertelt de komediant in TROS Kompas. Er is volgens hem vaak sprake van een verwachtingspatroon als hij zich tussen tv-kijkend Nederland beweegt. “Laatst sprak iemand me aan terwijl ik haast had. Toen ik zei dat ik er snel vandoor moest, begon hij te lachen.

Van Koningsbrugge denkt dat hij de lach aan zijn kont heeft hangen. Hoe dat komt? “Mijn vriend en collega Dennis van de Ven heeft het wel eens geprobeerd, maar kwam er niet helemaal uit. ‘Jij hebt soms een blik of een oogopslag waardoor een ander in de lach kan schieten’, zei hij. Dat klopt wel, want soms beginnen mensen al te lachen als ik helemaal niks doe.”

De komediant heeft niet het gevoel dat hij door zijn komische verschijningen op tv een rol moet spelen in het dagelijks leven. “Helemaal niet. Ik ben 99 procent van mijn tijd vrolijk, dus ik zie verder geen valkuilen. Maar ik val dus zeker niet in de categorie ‘komieken die in het dagelijks leven depressief zijn’.”

Het liefst zou Van Koningsbrugge tv-maken, zonder herkend te worden op straat. “Ik vind het superleuk om een mooi programma te maken waar iedereen blij van wordt, maar het is niet mijn favoriete moment om klaar te staan voor de foto. De keerzijde van televisie is dat je publiek bezit wordt.”

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen