Volkskrant vindt het ‘mooi geweest’ met Idols

De Volkskrant is net als het AD geen fan van de nieuwe Idols. Volgens tv-recensent Gidi Heesakkers was seizoen één leuk, maar ging het daarna al snel bergafwaarts. “En nu is het mooi geweest“, zegt ze. Volgens Heesakkers is Idols ‘ver over het hoogtepunt’ heen. “Wie echt jeugdsentimenteel wil worden, moet wat YouTube-fragmenten van weleer opzoeken. Het was een vernieuwend programma, toen we nog niet gewend waren aan (…) zangtalentlozen met weinig zelfkennis.

De makers beweren bij hoog en laag dat Idols geen afzeiktelevisie is, maar Heesakkers ziet iets anders. Zo zag ze hoe Martijn Krabbé een kandidaat maande te stoppen. “Clownesk, noemde hij de inderdaad waardeloze auditie. ‘Sorry dat ik je dat moet zeggen.’ Niks sorry. Victor vroeg of hij nog een ander liedje mocht doen. Natuurlijk. Lachen!

Heesakkers vraagt zich af wat Krabbé überhaupt in de jury doet. “Hoezo is de man die ooit euforische en gedesillusioneerde Idols-kandidaten opving op de gang nu degene die mede bepaalt wie er door mag en wie niet?

Idols is een groot kijkcijfersucces op de woensdagavond van RTL 5.

Lees ook: Tv-recensent AD niet enthousiast over nieuwe Idols (afgelopen weekend)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen