Tim Hofman ergert zich aan NRC-baas Vandermeersch

BNN-presentator Tim Hofman ergert zich aan Peter Vandermeersch, NRC-hoofdredacteur en vaste gast van De Wereld Draait Door. Dat laat hij weten op Twitter. Vandermeersch zat maandag in DWDD om te verkondigen dat wanhoop de voedingsbodem zou zijn voor terrorisme. Vandaag, een dag later, is zijn thuisland België opgeschikt door terreur. “Chef NRC: eerst voor VARA-views over ‘wanhoop’ praten, nu voor clicks ‘het komt toch wel erg dichtbij’ tweeten”, aldus Hofman.

De presentator doelt op een tweet van Vandermeersch met daarin een link naar het NRC-artikel ‘‘Daar’ in Brussel kan zomaar ‘hier’ in Nederland zijn’. Hofman: “Ik vind die clickbait zo laf ofzo. En omdat ‘ie gekleurd (mening-wise) is. En ik ben geagiteerd.

Bovendien vindt Hofman het een misplaatst artikel. “Wat is dit nou voor laffe kop man. Het is nu daar, focus op daar. Er liggen lijken.

Hofman vindt de aanslagen in Brussel verschrikkelijk. “Voel me op deze momenten zo omringd door idioten dat ik er bijna van in god geloof omdat de evolutietheorie niet kan kloppen. Toch hun zin.

Jan Roos, boegbeeld van de actie GeenPeil, ergert zich ook aan Vandermeersch. Hij moest vanochtend na de aanslagen in Brussel gelijk denken aan de NRC-baas. “Heeft Peter Vandermeersch het al een wanhoopsdaad genoemd?

Vervolgens twittert Roos een foto van twee slachtoffers. “Kijk hier eens naar Peter Vandermeersch. Dat is nou wanhoop.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen