Rick Nieman en Sacha de Boer willen Floortje achterna

Rick Nieman en Sacha de Boer werken aan een tv-programma als kijkcijferkanon Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Waar Floortje Dessing mensen opzoekt die in afgelegen gebieden wonen, willen Rick en Sacha mensen opzoeken die in brandhaarden wonen. Dat vertelt Nieman in NCRV Gids. De plannen zijn serieus. “We zijn in gesprek met zenderbazen over een spannend nieuw programma. Misschien heb ik nu al te veel gezegd, want niks is nog zeker. Maar zoiets lijkt te lukken.

Het tv-idee vindt zijn oorsprong in Niemans en De Boers vroegere tv-baan: als presentatoren van respectievelijk RTL Nieuws en NOS Journaal waren ze de koning en koningin van de nieuws-tv. “We hebben ons vaak afgevraagd hoe het met de mensen gaat die in de brandhaarden leven waar wij al die jaren over hebben bericht vanuit de studio.”

Mensen zijn zo krachtig. Ze bouwen na zo’n puinhoop gewoon hun leven weer op. En dan leven ze nota bene in vrede naast degenen die ze eerder de hersenen insloegen. Hoe kan dat?”

Dat vindt Nieman onmetelijk interessant. “Teruggaan naar de plekken die ik vanuit de studio heb gezien. Samen met Sacha. Ja, dan gaan we uiteindelijk toch nog samen de wereld in.”

De kans is groot dat het programma op de buis komt bij de NPO, waar er zo ongeveer wordt gestrooid met vliegtickets. Zelfs een spelletjesprogramma met de ginnegappende Jan Versteegh en Geraldine Kemper krijgt het daar voor elkaar om duizenden euro’s belastinggeld los te peuteren voor vliegtickets naar Zuid-Afrika.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen