Richard begrijpt kijkcijferobsessie Chantal Janzen niet

Richard Groenendijk begrijpt niet dat sommige tv-collega’s zo geobsedeerd zijn door kijkcijfers. Dat zegt de komediant op Linda.TV. Groenendijk is er zelf helemaal niet mee bezig. “Ik las een interview met Chantal Janzen en die zei van: ‘Als je niets met kijkcijfers hebt, dan heb je misschien ook wel niets op televisie te zoeken.’ Misschien is dat zo. Ik snap dat het er is en dat mensen zich ermee bezig moeten houden, maar ik vind het alle creativiteit en oorspronkelijkheid zo de kop in drukken.

Focussen op kijkcijfers is niet iets wat Groenendijk doet. “Alsof het daar maar om gaat. Ik ben gewend om in het theater een goed programma te maken, of er nou 80 mensen zitten of 800. Ook als er 80 zitten, wil ik dat het goed is.”

Toch is bijna heel Hilversum verslaafd aan kijkcijfers. “De eerste keer dat we Wie Ben Ik? deden kreeg ik de ochtend erna allemaal appjes. Van Wendy, Paul, Jandino, iedereen van: ’We hebben 1,6 miljoen kijkers!’ Toen zei mijn vriend Marco tegen mij: ‘Je telefoon gaat uit! We gaan niet op zondagochtend om half acht met kijkcijfers bezig zijn. Hij mag om elf uur weer aan.’

Zelf deed Groenendijk met zijn eigen Jopie Parlevliet Show ook mee in de felle strijd om de kijker. “Maar als je mij zou vragen wat het gewilde kijkcijfer van Jopie Parlevliet was, dan zweer ik je dat ik het echt niet weet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen