NPO 1 gaat honderd mensen opsluiten voor tv-show

NPO 1 gaat honderd mensen een week lang opsluiten in een voormalig kazerne in Ede voor het nieuwe tv-programma Het Instituut. Joep van Deudekom en Rob Urgert gaan de groep analyseren en Sophie Hilbrand verzorgt de presentatie. Dat hebben de uitzendende omroepen BNN en NTR laten weten. Er zijn strikte spelregels. “Contact met de buitenwereld is gelimiteerd en alle 100 proefpersonen krijgen een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats.”

Een week lang fungeren zij als proefpersonen en worden onderworpen aan tientallen onderzoeken en experimenten. “Een walhalla voor de onderzoekers. En een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.”

De acht afleveringen laten tal van wetenschappelijke experimenten zien. “Psychologische, sociale en fysieke experimenten. Interessant, relevant, soms grappig, soms een beetje spannend, maar met de garantie, dat je als proefpersoon ongeschonden uit Het Instituut komt.”

Mensen die willen meedoen kunnen surfen naar hetinstituut.tv. “De 100 deelnemers moeten een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking zijn en zullen daarop worden geselecteerd.”

Het tv-programma begint dit najaar op NPO 1.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen