Nico Dijkshoorn wordt doodmoe van Arie Boomsma

Arie Boomsma is één van de tientallen BN’ers die zich deze week in een open brief uitsprak tegen de NIP-test, de test waarmee zwangeren hun ongeboren kind op Down kunnen laten testen. Nico Dijkshoorn zou die brief níet hebben ondertekend, omdat hij vecht voor een andere test. Hij zit meer te wachten op een test waarmee je kunt onderzoeken of je een Arie Boomsma-achtig kind krijgt. “Want eerlijk is eerlijk, je gaat een slopend leven tegemoet“, zegt de dichter in de Volkskrant.

Dijkshoorn denkt dat een Boomsma-test net als de NIP-test veel weerstand zou oproepen bij mensen die dat immoreel vinden. “Die zeggen: Arie Boomsma is ook maar een mens, maar ik zie daarvoor heel weinig bewijs. Arie Boomsma lijkt vooral heel erg op God, met het verschil dat Arie wel bestaat.

En dat moet je niet willen, meent de sterdichter. “Je weet gewoon zeker dat jouw Arie al op de kleuterschool zal proberen om homoseksuele leerlingen trots te leren zijn.”

Een ‘leuke, onbekende dochter’ is veel leuker dan een zoon ‘drie keer per week aan zijn moeder vraagt of ze echt niet lesbisch is’, besluit Dijkshoorn.

De column van Dijkshoorn kunt u lezen via de Volkskrant-website.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen