Mollende Klaas was boos op makers Wie is de Mol

Foto: RTLKlaas van Kruistum vindt het jammer dat het er zo dik bovenop lag dat hij de saboteur was in het afgelopen seizoen van Wie is de Mol. Dat zegt hij vandaag in het AD. Al aan het begin van de reeks was er een aanwijzing waarbij het er wel heel dik bovenop lag dat Van Kruistum de Mol zou zijn. Daar was hij best boos over. “In het begin wel“, zegt hij. “Dat was zo’n in your face aanwijzing, dat ik even voelde dat het een gelopen race was. Ik ben zelf tv-maker en ik voelde de behoefte om in te grijpen.

Van Kruistum wilde dat de montage werd aangepast ‘om op wat voor manier dan ook het publieke debat te beïnvloeden’. “Maar dat ging natuurlijk niet. Het was een soort beroepsdeformatie waar ik niet zo veel plezier aan beleefde.

Het gevoel verdween gelukkig snel weer, zegt hij. “Nog altijd meer dan de helft van Nederland dacht dat iemand anders de Mol was. En veel mensen waren ook heel blij dat ze eindelijk een keer op de goede Mol gokten.”

Je kan er wel vergif op innemen dat de programmamakers de lat volgend jaar weer flink wat hoger leggen.

Het AD-interview met Van Kruistum kunt u lezen via Blendle.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen