Houden de hoge kijkcijfers van Idols stand?

RTL 5 verbaasde vorige week vriend en vijand door met de comeback van Idols ruim 1,5 miljoen kijkers te scoren, de op één na beste score van de zender ooit. De kijkcijfers van de tweede aflevering vanavond zijn minstens zo spannend als die van de eerste, omdat daaruit het oordeel van de kijker blijkt: vindt de kijker het leuk genoeg om verder te kijken of niet? Vaststaat is dat de reacties niet bepaald lovend waren. De jury wekte bij veel kijkers ergernis op, en dan vooral de ‘onechte’ Martijn Krabbé.

Krabbé was jarenlang de begripvolle steun en toeverlaat van talentenjachtkandidaten, maar lacht ze nu vierkant uit. Zelf ligt hij niet wakker van de kritiek. “Wat interessant om te zien dat iedereen een mening heeft over mijn niet interessante mening.

De talentenjacht kon tv-recensent Angela de Jong van het AD niet bekoren. Ze vond het ongelooflijk dat Idols weer vol met minkukels zit. “Het kwam allemaal weer langs, en vaak ook. Alsof The Voice nooit heeft bestaan.

Idols scoorde vorige week 621 procent bóven het laatste weekgemiddelde van de zender. In de core doelgroep van RTL 5, 20 tot 34 jaar, behaalde het programma een hoog zenderaandeel van 49,7 procent. In deze doelgroep is het de hoogste score van Idols ooit.

Vanavond is het tijd voor aflevering twee. Morgenochtend zal blijken of de kijkcijfers dalen, stabiel blijven of stijgen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen