‘Gedichtje in DWDD is ijzersterk antwoord op terreur’

De linkse opiniesite Joop.nl van de VARA vindt het gedichtje dat dinsdag werd voorgelezen in De Wereld Draait Door een ‘ijzersterk antwoord’ op de aanslagen in Brussel, waarbij tientallen mensen om het leven kwamen. Dat stelt de redactie van de Francisco van Jole-site op Twitter. De Belgische schrijver Griet op de Beeck las een gedicht voor dat ze speciaal voor DWDD had geschreven. “Een die je recht in het hart raakt en waarvan je alleen maar kan hopen dat iedereen hem naleeft.”

De Belgische schrijfster had het er in haar gedichtje over dat we mensen moeten zijn, helemaal onszelf moeten worden en ‘niet wie we denken dat anderen wilden dat we waren’. “Laten we moed houden en durven wankelen.

Verder vindt Op De Beeck dat we allemaal onze deuren, onze armen en onze geesten moeten open houden. “Laten we pantsers afleggen, en het en de andere tegemoet treden, telkens weer.

In dezelfde uitzending van De Wereld Draait Door liet Prem Radhakishun zijn ergernis blijken toen ook medegast Fidan Ekiz met dat soort teksten kwam aanzetten. Zij vindt dat we ‘ons allemaal op de één of andere manier moet laten horen en met elkaar in dialoog moeten gaan’.

Radhakishun: “Sorry, hoor, Fidan, maar ik vind dit soort gepraat op een dag als vandaag… We zeggen het zo vaak, maar er komt maar geen oplossing. Het wordt elk jaar erger.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen