Dam in Belgische sferen leidt tot ergernis bij NOS’er

Jan Eikelboom, de Midden-Oosten-verslaggever van de NOS, vindt het merkwaardig dat het Paleis op de Dam dinsdagavond werd verlicht in de kleuren van de Belgische vlag. Het paleis werd namelijk níet verlicht na de terreur in Istanbul vorige week. Dat zegt hij op Twitter. Eikelboom uit zijn kritiek in een tweet aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Is het Paleis ooit uitgelicht in de kleuren van de Turkse vlag? Of de Syrische? Of de Iraakse?“, klaagt de NOS-verslaggever.

Eikelboom verwijst ook naar een aanslag van twee weken geleden in Baghdad, waarbij 47 mensen om het leven kwamen. Het Paleis op de Dam lichtte toen niet op in de kleuren van de Iraakse vlag. “Ik denk dat alle mensen evenveel waard zijn.

Dat terreur in bevriende landen als België of Frankrijk mensen meer aangrijpt, vindt Eikelboom een drogreden. “Er zijn in ons land ook veel mensen die persoonlijke banden met Turkije hebben.

Quinsy Gario, die initiatiefnemer van de actie Zwarte Piet Is Racisme was, is het roerend met Eikelboom eens. Hij ergert zich aan het Paleis op de Dam in de Belgische kleuren. “Solidariteit met de kwetsbaren moeten we altijd nastreven, maar dat is dit niet. Dit is publicitaire opportunisme.

PowNed-baas Dominique Weesie vindt de kritiek van Eikelboom onzinnig. Hij retweet de reactie: “Een goede buur tonen mag ook al niet meer. Echt, doe eens normaal.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen