Danni Lowinski gaat KvW-achtig programma maken

Marlijn Weerdenburg, bekend van de titelrol van de SBS-serie Danni Lowinski, gaat voor haar nieuwe werkgever KRO-NCRV een Keuringsdienst van Waarde-achtig programma presenteren. Dat heeft ze laten weten in Gijs 2.0 op Radio 2. Het wordt Weerdenburgs eerste presentatieklus op de nationale tv. “Ik ga een programma maken over voedsel. Dat kan ik vertellen. Het is een zusje van Keuringsdienst van Waarde. Een schattig, leuk, ondeugend zusje. Die kant moet je op denken.

Een programma over voeding is volgens Weerdenburg hard nodig. “Er zijn zo veel stellingen en uitspraken waarin dingen worden verkondigd over voedsel, eten en drank, maar hoe zit het nou echt?

Zelf heeft Weerdenburg ook baat bij de opnames. “Ik loop regelmatig in een supermarkt, pak een product en dan weet je dat het eigenlijk niet goed is. Die dingen gaan we onderzoeken. Het is super leuk.”

Daarnaast werkt ze voor KRO-NCRV aan een dramaserie over het dertigersdilemma. “Ik werd 30, ging daarna op vakantie met een vriendin en had het best wel even lastig met die drie en nul.

Ik had het idee dat er heel veel van mij werd verwacht. Ik had geen vriend, geen koophuis, geen vaste baan: nul zekerheden. Daar maak ik nu een serie over.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen