Angela Schijf scoort huilcijfers met huilprogramma

Angela Schijf kan haar rol als host van de hysterische emoshow Als Je Me Echt Zou Kennen volgende week beter inruilen voor die van kandidaat. De kijkcijfers van het programma zijn namelijk om te huilen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Schijf, die nuchter Nederland verbijstert met sekte-achtige groepsdansen, geschreeuw en mensen die op de nationale televisie willen huilen, scoorde woensdagavond een voor RTL 4 dramatische 497.000 kijkers en 7,8 procent marktaandeel.

De terugkeer van Idols, dat gisteren veel meer kijkers trok dan verwacht op zusterzender RTL 5, geeft Als Je Me Echt Zou Kennen de genadeklap, maar de kijker was de psychologie van de koude grond-show vorige week al beu.

Het programma scoorde vorige week 697.000 kijkers en 11 procent marktaandeel. Dat was voor RTL 4-begrippen ook al dramatisch. De kijkcijfers van deze week lijken aanleiding om de show per direct van de buis te halen.

De Schijf-show wordt op sociale media vooral bejubeld door vrouwen met gierende hormonen. Wellicht is het een idee om de resterende afleveringen uit te zenden op vrouwenzender RTL 8.

RTL 4-ster Lieke van Lexmond deed het voorafgaand aan de emoshow een stuk beter met haar hulpprogramma Mijn Leven In Puin. Daar keken 950.000 mensen (14 procent) naar.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen