Albert vindt rouwhoekje in station Wibautstraat prima

Albert Verlinde heeft er helemaal geen moeite mee dat een kunstenaar in het Amsterdamse metrostation Wibautstraat een rouwhoekje voor hem heeft ingericht. Dat benadrukte hij maandagavond in RTL Boulevard. Vervoersbedrijf GVB vond het werk ‘dusdanig kwetsend’ dat de vitrine werd afgeplakt. Maar niet in opdracht van Verlinde. “Ik ben er zaterdag over geïnformeerd en heb toen ge-sms’t: ‘Het is kunst, de jongen wil iets vertellen en in die boodschap pas ik blijkbaar. Heb er geen problemen mee.’

Verlinde heeft er geen mening over dat het werkje is verwijderd door GVB. “Het feit dat de GVB zelf zegt, is hun verhaal. Dat is tussen hen en de kunstenaar en ik blijf erbuiten.”

De kunstenaar noemt het censuur. Hij wilde er een boodschap mee uitdragen, weet Verlinde. “Zijn boodschap is dat er te weinig verdieping is op tv en dat het allemaal oppervlakkig is. Dan weet ik niet waarom hij RTL Boulevard aanspreekt, daar kan ik niet helemaal bij, ha ha.

Het kunstwerk suggereerde dat Verlinde is overleden, maar dat is helemaal niet zo. Hij is deze week elke avond te zien in RTL Boulevard.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen