Volvo blij met lovende woorden Wilfred Genee

Foto: Roy BeuskerAutofabrikant Volvo is ontzettend blij met de uitspraken die Wilfred Genee deze week in het blad Autoweek doet. De PR-afdeling van Volvo las het, maakte een foto van het artikel en postte die direct op zijn officiële Twitter-account. Genee steekt Volvo dan ook een flinke veer in de uitlaatpijp. “Mijn vrouw heeft een Volvo XC60, ik heb een S60. Ik heb niets met auto’s in het algemeen, maar alles met Volvo. Tot twaalf jaar geleden reed ik een BMW Coupé. Daarna kocht ik een C70 en werd ik verliefd op Volvo.”

Genee had nooit verwacht dat Volvo hem zo goed zou bevallen. “Ik dacht dat het ouwelullenauto’s waren, maar van binnen zijn ze stoer en modern. De voorwielaandrijving vind ik fijn en Volvo’s voelen heel veilig, al komt dat ook doordat ik een zwaar uitgeruste versie heb. Aan alle kanten zitten camera’s, ik hoor een piepje als ik over de middenstreep ga, hij remt als ik dat niet op tijd doe.

En dat is maar goed ook, want Genee kan echt niet rijden. “Ik moet oppassen dat ik niet ga werken als ik achter het stuur zit. Dat heeft al tot veel domme ongelukken geleid. Dat ik in de file stond te wachten, gas gaf, nog een keer in mijn aantekenijngen keek en boven op de auto voor me zat.

Zijn Volvo inruilen voor een cabrio is Genee niet van plan. “Ik zou nooit zoals Jack van Gelder in een open Saab door de P.C. Hooftstraat gaan rijden om naar mensen te zwaaien.

Een elektrische wagen is wél een optie. “Mijn vrouw en ik zijn actief bezig met bewust eten en minder energieverspilling. Daar hoort milieuvriendelijk rijden ook bij. Een elektrische auto is dan een serieuze optie.

De Volvo XC60 is verkrijgbaar vanaf 36.750 euro en de Volvo S60 vanaf 29.490 euro. Klik hier voor een dealer bij u in de buurt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen