NPO 2-baas Gijs hartstikke trots op Nieuwsuur

NPO 2-baas Gijs van Beuzekom is erg trots op hoe Nieuwsuur zich in vijf jaar tijd onmisbaar heeft gemaakt. “Nieuwsuur is een dagelijkse ‘must’ geworden voor iedereen die verder wil kijken dan het Achtuurjournaal“, zegt hij in een blogpost. Nieuwsuur begon in 2010 en zendt sinds 2014 ook op zondag uit. “Hét anker in de dagelijkse programmering. Zeven dagen per week wordt met grote journalistieke kwaliteit het nieuws uit binnen- en buitenland van achtergronden en duiding voorzien.

Nieuwskijkers kunnen volgens Beuzekom niet meer om zijn NPO 2-programma heen. “Onder andere door de onthullingen over de Teeven-deal, of bonnetjesaffaire’, levert Nieuwsuur ook een belangrijke bijdrage aan de onderzoeksjournalistiek op de zender, en heeft daarmee ook grote impact op de politieke agenda.

Het doel van NPO 2 is het venster op de wereld zijn en daar draagt Nieuwsuur volgens hem goed aan bij. “NPO 2 wil impact creëren, verhalen vertellen die de kijker raken en verrijken. Het venster openen dat tot dan gesloten was.

En als we met al die impactvolle programma’s dan ook nog een grote groep geïnteresseerden bereiken en aan ons weten te binden dan kan niemand meer om NPO 2 heen. En daar gaat het mij om!

De blogpost van Van Beuzekom kunt u lezen op de NPO-website.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen