Tim Hofman: ‘Flikker toch op, Andries Knevel!’

BNN-presentator Tim Hofman windt zich enorm op over de tweet van Andries Knevel waarin hij meldt dat de portier van de EO hem niet herkende. Dat is te lezen op Twitter. Dat Knevel al 38 jaar bij de EO werkt en ondanks dat niet herkend wordt door de portier, houdt hem naar eigen zeggen nederig. Super irritant, vindt Hofman die uitspraak. “‘Dat hóudt je nederig.’ Wat een gelul. Alsof er een reden (op tv komen) is om niet nederig te zijn. Flikker toch op”, briest het BNN-talent.

De christelijke tv-ster zal zich een hoedje schrikken van het ruwe taalgebruik van Hofman. Maar de presentator laat zich de mond niet snoeren. Zo las hij zondag met ergernis een column van predikant Julia van Rijn, die in Het Parool stelt dat we niet alles moeten willen zeggen wat we kúnnen zeggen.

Volgens Van Rijn moet men spreken met zelfbeheersing en liefde, maar dat is Hofman geenszins van plan. “Vermoeiend dit. Christenvrouwtsj relativeert vrijheid van woord aan de hand van de Bijbel. Voor het laatst relevant in 1954.

Misschien is het een idee dat je je een keer geen reet aantrekt van wat een ander vindt of zegt in plaats van te willen dat de ander zwijgt. Dat je hele zijn hangt aan de mening van een ander. Dan heb je ook je ruggengraat per ongeluk uitgepist toen je 6 was.

Hofman staat bekend om zijn zeer kritische houding ten opzichte van geloofsovertuigingen. Zo pleitte hij in oktober nog voor afschaffing van religieus onderwijs.

Lees ook: Tim Hofman noemt prinses Amalia een ‘bitch’ (december)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen