SBS 6 zet Nick Schilder op The Next Boy/Girl Band

SBS 6 zet Nick Schilder op de nieuwe televisieshow The Next Boy/Girl Band, die dit najaar van start gaat op de zender. Dat heeft het tv-station vandaag bekendgemaakt. The Next Boy/Girl Band draait om de strijd tussen twee teams: de één heeft als doel om de ultieme boyband samen te stellen en de ander de ultieme girlband. Schilder zit in het boybandteam en neemt het onder meer op tegen John Ewbank, van wie zijn deelname al bekend was, maar nog niet dat hij in het girlbandteam zit.

De twee teams bestaan uit grote namen uit de muziekindustrie, professionals en een platenmaatschappij. Andere namen zijn nog niet bekend. De participerende platenmaatschappijen zijn Sony Music en 8Ball Music, het label van de producent van het programma John de Mol.

SBS denkt dat een show over een boyband en girlband goed kan aanslaan, omdat Nederland een lange en rijke geschiedenis van succesvolle jongens- en meidengroepen heeft. De zender doelt op bands als de Dolly Dots, Luv’ en meer recent B-Brave en Mainstreet.

Het programmaformat brengt een vernieuwende factor met zich mee in een beproefd genre. Wat die vernieuwende factor is, maakt SBS op een later moment bekend.

Schilder en zijn muziekpartner Simon Keizer tekenden eind vorig jaar een exclusief presentatiecontract bij SBS. Keizer is vooralsnog niet betrokken bij dit programma.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen