Nico Dijkshoorn vindt Art Rooijakkers lachwekkend

Nico Dijkshoorn vindt dat de rol van strenge Wie is de Mol-host helemaal niet past bij Art Rooijakkers. Dat schrijft hij in zijn column in de Volkskrant. Dijkshoorn schrijft niets te snappen van het programma en de meeste kandidaten niet te kennen. “De presentator van Wie is de mol? ken ik ook nooit. De laatste jaren is het een jongen die heel streng spreekt. Dat werkt erg grappig, want hij ziet eruit als iemand die op een haar na niet is misbruikt door de katholieke kerk. Totale onschuld.

Ondanks dat Dijkshoorn het programma niet snapt, kijkt hij toch. “Het heeft iets gezelligs. Op de gekste momenten beginnen de deelnemers door straten te hollen, dan staan ze opeens weer allemaal in hun zwembroek op de kade naast een berg vis die ze moeten tellen“, zegt hij.

Dijkshoorn vindt het vooral komisch als deelnemers iets uit de lokale bevolking proberen te krijgen. “Oost-Timorezen krijgen opeens de presentator van een Nederlandse quiz vlak voor hun neus en die roept dingen als: ‘The red house with the crying sun? Where is it? Do you know the red house? Please, it’s for who is the mole.’

Zelf is hij ook gevraagd mee te doen, maar dat gaat hem iets te ver. “Ik wilde niet dat u mij in een tanga door een stoffige straat zag hollen, steeds maar schreeuwend: ‘Where is the blue door? Please!’

Wie is de Mol is dit seizoen verhuisd van de donderdag- naar de zaterdagavond. Daar doet de realityshow het iets minder goed, maar met bijna 2 miljoen kijkers is het programma nog altijd een grote hit.

De Volkskrant-column van Dijkshoorn kunt u lezen via Blendle.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen