Frits Wester: ‘Flauw dat journalisten bleven zitten’

Foto: BNNFrits Wester vindt het flauw dat sommige journalisten woensdagavond niet meededen aan de staande ovatie voor Mark Rutte na zijn speech op het Correspondents’ Dinner. Dat heeft de RTL Nieuws-journalist gezegd in RTL Late Night. Sommige journalisten vinden het ongepast om te klappen voor de premier. Daarvan zaten er een paar aan de RTL Nieuws-tafel met Wester. “Ik zag dat collega’s van mij bleven zitten en dat vond ik jammer“, aldus de televisiejournalist.

Wester vindt er niets mis mee om even te klappen voor een premier die meedoet aan een gewaagd tv-project. “Op dat moment mag je klappen voor de premier, puur voor de grappen en grollen. Het was grappig, het was leuk: geef iemand de credits en wees sportief.”

Teun van de Keuken was één van de journalisten die niet klapte, bevestigde hij in Jinek. “Ik wilde geen statement maken, maar ik was wel verbaasd dat zoveel mensen een staande ovatie gaven. Ook mensen van de parlementaire pers.

Van de Keuken twijfelde sowieso heel lang over zijn komst. “Ik heb heel lang gedacht: moet ik hier überhaupt wel heen gaan? Ik zat daar toch een beetje met gemengde gevoelens. Als journalist zit je toch te klappen voor de premier.”

Ik twijfelde en ik was er toch uit nieuwsgierigheid. Maar als je daar gaat zitten en je doet het pakkie aan, dan ben je er ook meteen onderdeel van. ”

Journalist Kustaw Bessems laat in een column voor BNR Nieuwsradio weten dat hij het een vreselijk ongepaste avond vond. “Eén dag per jaar waarop hij juist niet als een flauwe oom met de laatste speech van het bruidsdiner cliché’s had opgelepeld. Dát was verfrissend geweest“, briest hij.

Dus flauw ja, zuur, komt u maar. Helemaal gelijk. Maar troost je dat je voor wat luchtigheid bij de minister-president terecht kan, niet alleen gisteren maar 365 dagen per jaar.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen