Patty Brard en Twan Huys gieren om Jan Slagter-grap

Foto: SBSPatty Brard en Twan Huys hebben, net als vele anderen, smakelijk gelachen om de grap van premier Mark Rutte over het turbulente liefdesleven van Jan Slagter tijdens het eerste Correspondents’ Dinner. Dat zeiden ze woensdagavond in respectievelijk Shownieuws en Jinek. “Jan had op de rode loper Shownieuws ontlopen, ging zitten en toen kreeg hij Mark Rutte in zijn nek. Daar kan ik om gillen dat hij gewoon die grap heeft gemaakt die eigenlijk iedereen wel wil maken“, aldus Brard.

Rutte wond er in zijn speech geen doekjes om. “Bij de SP heeft Jan Marijnissen eindelijk afscheid genomen. Zijn dochter wordt nu klaargestoomd voor de partijtop. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep MAX.

Daarmee verwees Rutte naar de geruchten dat Slagter zijn vrouw heeft verlaten voor de 31 jaar jongere dochter van Jan Marijnissen. “Wat was het enig. Dat maakt die man zo sympathiek. Dat is wat Obama het hele jaar doet“, aldus Brard.

Ook Twan Huys, presentator van de gala-avond, heeft flink gelachen. “Ik heb ontzettend moeten lachen om de grap van Mark Rutte over Jan Slagter. Het was wel klassiek lachen ten koste van iemand anders, maar ik moest er toch heel erg om lachen.

Journalist Joost Vullings vindt dat zo’n grap wel moet kunnen. “Ik houd van harde humor, dus ik vond het wel een geslaagde grap. Maar ook een heel gewaagde grap. Dit gaat over het privéleven van mensen, dus dit was wel gewaagd.

Cabaretier Jan Jaap van der Wal vindt dat Slagter, die zelf in de zaal zat, er beter aan had gedaan om niet zo zuur te kijken toen de grap gemaakt werd. “Als het over jou gaat en je zit in de zaal, dan moet je er bewust van zijn  dat het over jou gaat en meedoen. Dat moet Jan Slagter nog even leren.”

Frits Wester denkt ook dat Slagter het niet handig aangepakt heeft. “Je kunt dan volgens mij maar één ding doen en dat is heel hard lachen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen