Financiën geen probleem voor Moordvrouw-film

Geplaatst op Mon 22 Feb 2016 om 13:17

Foto: John KramerWendy van Dijk denkt dat de financiën geen probleem zijn voor de realisatie van een eventuele Moordvrouw-film. Dat heeft de presentatrice laten weten op 100% NL. Het zit hem vooral in de factor tijd. “We willen het heel erg graag, maar tijd is wel een dingetje. Het is vooral tijd. Qua financiën denk ik dat we daar wel uit zouden komen, zeker met RTL als partner. Vooralsnog is het dus tijd. We hebben er wel enorm over gedroomd en gefantaseerd“, zegt de vrouw van RTL-baas Erland Galjaard.

Een bioscoopfilm zou een spannende verhaallijn uit de televisieserie kunnen uitwerken, aldus de presentatrice. “Je zou in de serie kunnen bouwen naar een hoogtepunt wat dan in de film zit.”

Ook Flikken Maastricht-maker Victor Reinier ziet een bioscoopfilm wel zitten. “Ik weet niet wie eerder de bioscoop haalt, ha ha“, reageert Van Dijk.

Moordvrouw zit momenteel in zijn vijfde seizoen. Er volgen nog twee afleveringen. “Er komt gewoon een nieuw seizoen hoor. Het gaat hartstikke goed.”

“Ik keek net al even naar de kijkcijfertjes en die zaten ook weer rond de 1,7 miljoen, huppakee. Niets mis mee.
11 Reacties op “Financiën geen probleem voor Moordvrouw-film”


 1. wappy

  Dus wil je de serie afzien moet je dus x euro dokken om het aftekunnen zien in bios beetje raar.

 2. Coeus

  Een Baantjer-film heeft RTL destijds niet aan gedurfd, omdat je serie beschadigd raakt als de film flopt. En het is bepaald niet zeker dat mensen bereid zijn om naar de bioscoop te gaan voor iets dat ze normaal gratis in huis krijgen. Dus het is maar de vraag of RTL het doet.

 3. Televisiefreaks

  De kijkcijfertjes lagen dit seizoen ook een paar afleveringen rond de 1,3 miljoen kijkers en dat is voor RTL4 begrippen een stuk minder goed. Maestro haalt regelmatig in met hogere cijfers.

 4. mark

  Het is maar voor weinig series weggelegd dat een bioscoopfilm een succes wordt.

 5. Stef

  Volgens mij maar 1 aflevering rond de 1,3 miljoen en dat was tijdens het carnavalsweekend. Verder altijd 1,5 miljoen plus en meestal rond de 1,7 miljoen.

 6. Vincent Lamme

  Tsja… Ushi werd ook fantastisch bekeken op RTL, maar die film…
  Nu is dit een volledig andere setting voor een volledig andere doelgroep, maar toch. Hoe veel Nederlandse successeries werden ook een bioscoopsucces? Ik kan alleen Gooische Vrouwen bedenken.

 7. Jan

  Heb gisteren voor het eerst gekeken naar deze serie. Het was van begint tot eind zeer spannend. Zo’n professionele Ned. serie heb ik nog noot gezien.
  Chapeau!

 8. ano@niem

  Ik moet zeggen dat Moordvrouw dit seizoen een soort penoza gehalte heeft. De verhaalslijnen gaan veel verder dan eerder en een stuk meer de diepte in. Ik vermoed dat er andere schrijvers zijn die de verhaalslijnen echt een stuk beter neerzetten. Maar een film zou ik zonder vinden. Het is voor mij geen kers op de taart eerder een domper aangezien een film vaak het einde van dit soort series betekent.

 9. Spinner@Ritzer

  Een geldkwestie is het probleem niet nee…WvD wel.
  Ongeloofwaardig acteer ding. Maak maar een film, zal inslaan als Het Bombardement.

 10. Erik

  mooi dat er volgens wendy gewoon een nieuw seizoen komt. yes yes yes op naar seizoen 6.

 11. dj

  zel wel film van nisk worden wendy van dijk kan geen reet van actreren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.