Dirk Zeelenberg per direct weg bij Thuis Op Zondag

Dirk Zeelenberg stopt per direct als co-presentator van Kim-Lian van der Meij in het SBS 6-programma Thuis Op Zondag. Dat heeft hij donderdagavond, samen met Van der Meij en baas Peter Lubbers, bekendgemaakt voor de camera van Shownieuws. Zeelenberg werd al langere tijd stevig bekritiseerd vanwege zijn slechte presentatie, maar kiest naar eigen zeggen zelf voor zijn vertrek. “De reden is dat in de praktijk blijkt dat het programma gewoon niet echt bij mij past“, zo laat de acteur weten.

De acteur heeft het gevoel dat hij in de talkshow ‘niet echt tot zijn recht kwam’. “Degenen die mij beter kennen, weten dat ik altijd mijn passie wil volgen. Dat vind ik heel belangrijk. Het leven is echt te kort en ik wil ergens wel vol overgave voor kunnen gaan.”

De Thuis Op Zondag-kijker zag al maandenlang dat Van der Meij absoluut niet matchte met Zeelenberg, maar ze zegt zijn vertrek toch ‘jammer’ te vinden. “Maar het is een besluit waar Dirk volgens mij goed over na heeft gedacht, want anders kom je niet tot dit besluit. Ik kan niet anders dan accepteren en respecteren.

Peter Lubbers, de tv-directeur van SBS, ziet Zeelenberg, die hij vorig jaar voor twee jaar onder contract zette, falen. “Ik vind het zeker jammer en tegelijkertijd vind ik het ontzettend knap dat iemand eerlijk naar zichzelf is en zijn eigen gevoel volgt“, reageert hij.

Hoewel Thuis Op Zondag geen kijkcijfersucces is, volgen er volgens SBS nog een aflevering of tien. Daarin zal Zeelenberg vervangen worden door wisselende presentatoren. “Mijn telefoon rinkelde vandaag of ik het aanstaande zondag van Dirk wil overnemen“, aldus Patty Brard.

Iedereen is natuurlijk hartstikke druk bij de zender, dus de komende tien afleveringen komen er drie verschillende presentatoren, waarvan ik er één ben. Ik vind het hartstikke leuk en ik ga het heel gezellig maken met Kim-Lian. Het wordt hilarisch.”

Koos van Plateringen, de show-expert van Shownieuws, vindt Zeelenbergs besluit ‘heel knap’. “En ik heb er respect voor dat hij het voor de camera vertelt. Vaak wordt er slechts een persbericht verstuurd.”

Ze gaan nu bij SBS kijken wat ze nog voor Dirk hebben, want hij staat nog twee jaar onder contract. Misschien gaat hij in een serie spelen“, zegt Van Plateringen, die kennelijk ook niet zo onder de indruk is van Zeelenbergs presentatiekwaliteiten.

Lees ook: Dirk en Kim-Lian binnenkort thuis op zondag? (afgelopen maandag)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen