Arie Boomsma onzeker over oppervlakkige Net5-klus

Arie Boomsma was best wel onzeker over zijn eerste presentatieklus voor Net5: The Island. Dat vertelt de presentator in een interview met de Viva. Na jarenlang ontzettend maatschappelijk betrokken programma’s te hebben gepresenteerd bij de NPO, doet Boomsma bij The Island niet veel meer dan presentatietekstjes voorlezen. “Ik ben eigenlijk altijd wel een beetje onzeker. Bij mijn nieuwe programma bijvoorbeeld is mijn rol heel anders dan voorheen“, legt de presentator uit.

The Island was voor hem flink wennen. “Veel meer uitleg en technische presentatie, terwijl ik juist graag op het gesprek leun. Dat vind ik spannend en dan denk ik: gaat het allemaal wel kloppen?

Boomsma is extra bang om te falen, omdat hij het idee heeft dat veel mensen daarvan zullen genieten. “Juist omdat veel dingen goed gaan, zien mensen je ook graag vallen, heb ik geleerd. Laatst was ik genomineerd voor een Loden Leeuw. Dan voel je: er zijn mensen die zitten te hopen dat er iets mislukt.”

Ik heb me voorgenomen om me nooit te laten leiden door lof, en ook niet door kritiek, maar dat betekent niet dat het me nooit raakt.

Het Viva-interview met Arie Boomsma kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen