Verbrand oudejaarslot RTL Z-presentator 10 euro waard

Er is 10 euro gevallen op het oudejaarslot van de Staatsloterij dat RTL Z-presentator Mathijs Bouman woensdagavond live op televisie in brand stak. Dat blijkt vandaag uit de trekkingsuitslag. De Staatsloterij laat weten dat Bouman zijn 10 euro niet kan incasseren: een foto is niet genoeg. “Als er een prijs is gevallen op het lotnummer, moet hij het kunnen tonen om het te verzilveren. Wij moeten het kunnen scannen om te verifiëren of en wat voor prijs er op het lot is gevallen“, aldus een zegsman.

Bouman verbrandde zijn staatslot omdat de kans dat hij een grote prijs wint volgens hem toch verwaarloosbaar klein is: “De kans dat je een dakpan op je hoofd krijgt is nog groter.

De Staatsloterij bevestigt de berekening van Bouman dat de kans op de hoofdprijs zo’n 0,000024 procent is, maar volgens de loterij gaat hij voorbij aan het plezier dat mensen beleven aan het kopen van een staatslot en de bijbehorende fantasieën.

Als Bouman wél 30 miljoen euro had gewonnen, dan had minister Dijsselbloem een flinke meevaller. Als prijzen niet binnen een jaar worden opgehaald, keert de Staatsloterij dat uit aan haar aandeelhouder, de Nederlandse staat.

Normaal gesproken gaat dat om zo’n 3 á 4 miljoen euro, als Bouman wint komt daar dus een fors bedrag bovenop“, zei de woordvoerder eerder.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen