SBS 6 aasde op DWDD-tafeldame Scheulderman

Foto: Elvin BoerAntoinette Scheulderman, bekend als tafeldame van De Wereld Draait Door, is vorig jaar door SBS 6 benaderd om interviews te doen tijdens de uitzendingen van de Champions League. Dat onthulde ze woensdagavond in DWDD. Het leek SBS leuk als Scheulderman de interviews op het veld ging doen. “Je kent ze wel: die nietszeggende interviewtjes met 18-jarige miljonairs die geen zin hebben, maar er is nooit een eindredacteur in Hilversum die zegt: ‘Het is zo saai, laat maar zitten.’

Het ligt echter niet aan de interviewers, meent ze. “Ik weet sinds kort zelf hoe moeilijk het is. Er was vorig jaar even sprake van dat ik voor SBS de interviews op het veld zou gaan na afloop van de Champions League-wedstrijden. Ik zag het wel even voor me: ‘Antoinnette Scheulderman vanuit het Bernabéu, goedenavond.’”

Schelderman deed zelfs een proefopname. “Ik ging heel bescheiden oefenen bij Sparta. Ik ben echt wel wat gewend qua interviewen, want het is mijn vak en ik heb moeilijke mensen als Keith Richards en Boris Becker geïnterviewd. Maar ik heb echter zelden zo staan zweten als tegenover de spits van Sparta: Gladon. Aardige jongen, maar ik kreeg er niks uit.

Het is heel makkelijk om vanaf de bank te zeggen dat ‘wat had je er van verwacht’ een clichévraag is. Maar wat vraag je voor zinnigs als iemand net van het veld af komt? In elke competitie in elk land worden dezelfde soort vragen gesteld.”

De NOS heeft Maxim Hartman aangetrokken om interviews te gaan doen. “Als het hem niet lukt, moeten we het hele genre afschaffen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen