RTL’s Antoin Peeters: ‘NOS verspilt geld aan regie’

Foto: RTLRTL Nieuws-presentator Antoin Peeters vindt dat er te veel mensen werken bij de regie van het NOS Journaal. Dat laat hij weten op Twitter. Peeters kwam tot die ontdekking tijdens het kijken naar De Achterkant van het NOS Journaal. Die tv-special vond hij ‘erg cool’, “maar wát een berg mensen nog in die regie“, klaagt hij. Dat kan flink gereduceerd worden, aldus Peeters. Zo heeft RTL Nieuws maar drie mensen bij de regie werken. “Bij ons is alles een jaar geleden geautomatiseerd, dus veel minder mensen.

Peeters vindt dat hij het recht heeft om die bezuinigingstip te geven aan de NOS. “Nou en of, het zijn namelijk mijn belastingcenten.

Overigens heeft RTL Nieuws ook geen cameramensen meer in dienst. Sinds enige tijd wordt namelijk gewerkt met onbemande camera’s. Dat zou de NOS ook een behoorlijke besparing op kunnen leveren, verwacht Peeters.

Tot slot onthult Peeters dat het RTL Nieuws op het gebied van visuele effecten meer gaat doen met het decor. “We zijn er mee bezig!

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen