RTL Telekids niet meer onderbroken door teleshopping

RTL Telekids breidt haar zendtijd op het kanaal van RTL 8 uit. Vanaf 1 februari is de kinderzender namelijk niet alleen in het weekend, maar ook op werkdagen te zien van 6.30 tot 17.00 uur. Dat heeft de zender laten weten. Met de uitbreiding van zendtijd heeft de kinderzender vanaf dan elke dag dezelfde uitzendtijden en wordt ze niet meer onderbroken. Nu is op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur nog teleshopping te zien op RTL 8. In het weekend is Telekids al wél de hele dag door op tv.

Olaf Swinarski, manager van RTL Telekids, is trots. “Deze stap draagt bij aan onze doelstelling om met onze content altijd en overal beschikbaar te zijn voor kinderen. Door de uitbreiding van uren is Telekids uitgegroeid tot een volwaardige kinderzender.”

Telekids begon als zender in 2010 met drie uitzenduren per dag. “Sindsdien hebben ouders en kinderen onze programma’s omarmd via het digitale themakanaal RTL Telekids 24/7, de gratis Telekids app en het dagelijkse Telekids-blok op het kanaal van RTL 8.”

Vanaf 1 februari zijn we een kinderzender die de hele dag kan bouwen aan een programmering die tijdens schooluren de allerjongste kids vermaakt, en buiten schooltijden ook de basisschoolkinderen weet te boeien.”

RTL Telekids zal zich vanaf 1 februari op schooldagen in de ochtend, van 06.30 uur tot 08.15 uur, richten op basisschoolkinderen. Daarna zijn de kinderprogramma’s bedoeld voor jonge kids, die nog niet naar school gaan.

Tijdens lunchtijd is er een uurtje waarop schoolkids kunnen inschakelen, waarna de zender weer voor jonge kinderen is. Na 15.00 uur is de programmering gericht op kinderen die uit school komen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen