Radiozenders NPO draaiden Gordon 15 keer in jaar tijd

Foto: RTLDe radiozenders van de NPO hebben Gordon het afgelopen jaar in totaal vijftien keer gedraaid. Daarmee klopt de bewering van de zanger dat hij nauwelijks wordt gedraaid in Hilversum. Dat schrijft het NRC Handelsblad vandaag. Het NRC vond het interessant om zijn bewering te onderzoeken en kreeg cijfers van bureau SoundAware. De NPO laat weten dat zijn zenders hun muziekkeuze afstemmen op de profielen. ‘Een enkele keer Gordon’ past bij Radio 2 en op Radio 5 is hij ‘soms’ te horen.

Volgens Gordon behandelt de radio hem als een paria. Hij pleit voor een systeem dat ze in sommige buitenlanden kennen, waarbij de publieke omroep een aanzienlijk deel Nederlandse muziek moeten draaien.

Iemand als Rob de Nijs wordt er ook moedeloos van dat hij nérgens meer wordt gedraaid. René Froger, Gerard Joling, allemaal hebben we er last van”, aldus Gordon.

Het NRC Handelsblad vond uit dat De Nijs het afgelopen jaar maar liefst 535 keer is gedraaid door de NPO, Froger 52 keer en Joling 12 keer.

Radio NL laat in het artikel weten wél Gordon te draaien. “Wij hebben op dit moment 31 songs van Gordon actief staan. Daarvan draaien we er vier tot zeven per dag.

Wat Michael Jackson voor Sky Radio, is, is Gordon voor ons. Wij zijn ook een zender voor het volk.

Het NRC-artikel over Gordon is te lezen via Blendle.

Lees ook: Gordon teleurgesteld: ‘Hilversum waardeert mij niet’ (november)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen