Ombudsvrouw Volkskrant kritisch over Gordon-artikel

Annieke Kranenberg, ombudsvrouw van de Volkskrant, uit kritiek op het interview dat de krant publiceerde met RTL 4-ster Gordon. Dat schrijft ze dit weekend in de krant. Gordon deed pittige uitspraken over onder meer de Top 40 en René Froger. Lezers waren kritisch over het feit dat er geen wederhoor gepleegd is. En daar is Kranenberg het mee eens: “Bij een concrete beschuldiging die ernstig of intiem van aard is en de privacy schaadt moet wel altijd verificatie en wederhoor plaatsvinden.

Niet alles schreeuwt om wederhoor, maar bij het interview met Gordon had dat in elk geval vier keer wél moeten gebeuren, vindt ze: bij de beschuldiging dat de Top 40 ‘pure maffia’ is, dat Jan Smit een gouden plaat heeft bemachtigd door zelf albums te kopen, dat Froger een zwaar drankprobleem heeft en dat de 3JS vanwege ‘handjeklap’ naar het Songfestival mochten.

Bij twijfel is wederhoor altijd raadzaam, want een aantijging in de Volkskrant weegt zwaarder dan die in een roddelblad. Zo zal een rechter er ook tegen aankijken in een zaak wegens laster en smaad.

Ironisch genoeg ontbrak het wederhoor in de gezaghebbende media waarin Gordon zijn aantijgingen kon doen, maar was die daarna wel te vinden in roddelbladen en showrubrieken.

Het hele oordeel van Kranenberg kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Gordon bijt in Volkskrant opnieuw van zich af (zaterdag 2 januari)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen