Gordon bijt in Volkskrant opnieuw van zich af

Gordon opent 2016 spraakmakend met een uitgebreid, negen pagina’s tellend interview in Volkskrant Magazine. Na zijn tv-interview in 5 Jaar Later is dit het volgende interview waarin hij korte metten maakt met showcollega’s en de showwereld. Ook is hij openhartig over zijn financiën. “Toen ik door mijn ongeluk wekenlang in bed moest blijven, ging ik eens naar mijn bankzaken kijken. Ik ben me rot geschrokken. Ik heb niet het vermogen van John de Mol, maar wel zijn uitgavenpatroon.

Zijn inkomsten uit muzikale optredens zijn flink teruggelopen. “In de muziek valt op een enkeling na als Guus Meeuwis en Marco Borsato geen droog brood meer te verdienen“, zegt hij. “Ik was een gage gewend van 10 duizend euro, voor een half uur, maar met LA, The Voices stond ik dat voor 2.000 euro te doen.

En in 250 optredens per jaar om hetzelfde te verdienen als vroeger met minder optredens, wil Gordon niet. In tegenstelling tot collega Gerard Joling. “Hij heeft geld genoeg. Maar Gerard kickt op aandacht. Die man raakt he-le-maal in paniek als hij een avond thuiszit.

Zijn vertrek bij De Toppers was een financiële domper. Per optreden kreeg hij 1,5 ton. “Dat is het enige wat ik mis: dat geld binnenhalen. René kreeg als producent zelfs nog meer. Tja, niet te geloven. Kun je nagaan hoe erg de situatie was dat ik dat heb opgezegd.

Gordon doelt op het vermeende drankprobleem van René Froger, die hij onthulde in 5 Jaar Later. “Als hij drinkt is het een beest. Een monster. Arrogant, zelfingenomen. Schreeuwende ruzies. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden. Hij heeft mij een keer zo enorm uitgescholden, echt niet normaal.

Jeroen van der Boom ontkent alles en hoopt dat Gordon ‘hulp’ heeft. “Joh, laat Jeroen van der Boom lekker gaan. Die man is zo fake en nep, daar hoort zo’n reactie bij, zijn ontkenning is totaal voorspelbaar.

Froger kwam er niet goed van af bij 5 Jaar Later. “René wist ook dat ik het in de publiciteit ging brengen, ik heb het op een feest van Gerard Joling tegen hem gezegd. Woest werd hij. Hij ontplofte als vanouds.

Gordon stelt ook dat de deelname van de 3JS aan het Songfestival ‘handjeklap’ was, zijn onbegrip over de airplay voor Guus Meeuwis (“ik kan niet naar dat monotone stemgeluid luisteren”) en de ‘geraffineerde’ Jan Smit. “Die laat de handel 25 duizend albums inkopen, met recht van retour. Dus dan heeft-ie een gouden plaat.

Verder laat Gordon zich nog uit over de rel rond zijn bezoek aan Mark Rutte, de sneer van Claudia de Breij, over de Toppers en over de muziekindustrie.

Het volledige interview leest u op de Volkskrant-site.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen