Jan Jaap: ‘Weg met Jan Smit bij Televizier-gala!’

Jan Jaap van der Wal denkt dat het hoog tijd is dat AvroTros Jan Smit aan de kant schuift als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat heeft hij gezegd in RTL Late Night. Smit kreeg na de late editie wat kritiek te verduren vanwege zijn platte grappen. “Zullen we afspreken dat het festival volgend jaar gepresenteerd wordt door iemand die wel eens een grap heeft verteld en dat niet voor de allereerste keer doet met grappen die geschreven zijn door zijn Volendamse achterneef?

Van der Wal denkt dat een komische presentator een beter idee is. “Gewoon goede grappen bedenken en iemand die dat op een goede, leuke en scherpe manier doet. Zullen we dat afspreken?

Smit grapte in oktober tijdens het gala dat Eva Jinek niet meer met de slang van Freek Vonk wil spelen. “Zei je dat nou echt?“, reageerde Dennis Weening, die door Smit geïnterviewd werd.

Walgelijk, vond RTL’s tv-baas Erland Galjaard het. “Ik vond het vreselijk dat Jan Smit bij het Televizier-Ring gala over Eva Jinek zei dat ze niet meer met de slang van Freek wil spelen. Dat je denkt: ik loop de zaal uit.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen