Guus Meeuwis na jarenlang afkraken tóch in The Voice

Geplaatst op za 30 jan 2016 om 8:30

Na The Voice of Holland jarenlang te hebben afgekraakt, gaat Guus Meeuwis tóch overstag. Hij is de opvolger van Marco Borsato in de jurystoelen van het RTL 4-programma. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Toen The Voice in 2010 begon, riep bedenker John de Mol in ieder programma dat hij een winnaar wilde afleveren van het niveau Borsato of Meeuwis. Maar dat wist Meeuwis er niet toe te bewegen om coach te worden in seizoen één. “Nee, dat is niets voor mij“, riep hij destijds.

Na gevraagd te zijn voor seizoen één en twee, drong De Mol voor seizoen drie wel héél erg aan. “Het is niks voor mij“, liet hij weten in 2013. “Maar dat wisten ze al. Het was een gezellig oriënterend even-goede-vrienden-gesprek. Het jureren is niks voor mij. Ik voel me niet geroepen anderen te beoordelen.

Het zit niet in mij om tegen mensen te zeggen hoe ze het wel of niet moeten doen. Daar word ik heel ongelukkig van.

Later dat jaar gaf Meeuwis in de Metro aan dat hij niet echt gelooft in The Voice. “Ik kan niet ontkennen dat het programma werkt. Maar ik kan ook niet ontkennen dat het succes van de hoogvliegers van korte duur lijkt te zijn.

Wéér een paar maanden later zei Meeuwis in het AD dat een programma als De Beste Singer-Songwriter van Nederland veel beter werkt, omdat de kandidaten daar meer zichzelf zouden kunnen zijn. “De Beste Singer-Songwriter van Nederland is heel puur“, zei hij. “The Voice is simpelweg niet mijn afdeling.

Twee maanden geleden was Meeuwis opeens een stuk milder over de RTL 4-show. “Ik heb het tot nu toe twee keer geweigerd, dus het zou raar zijn als ik het de derde keer wél zou doen. Eerst moet je benaderd worden“, zei hij.

Nu de kogel door de kerk is, laat Meeuwis in een persbericht weten: “Vanaf het eerste seizoen heb ik geregeld de vraag gekregen om coach te worden en het is geen geheim dat ik zo mijn twijfels had. Gesprekken met Marco en later ook met Anouk hebben mijn mening bijgesteld en uiteindelijk was het mijn dochter die me verboden heeft nog een keer nee te zeggen haha.

Authenticiteit vind ik het allerbelangrijkste in muziek. Ik ben niet van plan om iemand te veranderen, daar geloof ik niet in. Wel lijkt het me een uitdaging om iemand te helpen het beste uit zichzelf te halen.
43 Reacties op “Guus Meeuwis na jarenlang afkraken tóch in The Voice”


 1. John

  Guus Meeuwis zou zelfs zijn kinderen verkopen voor geld en roem. Afschuwelijk mens

 2. Den Draaiert Joost

  De poen he? de poen!

 3. Jaap

  Inderdaad poen poen poen poen:))) maar goed wie anders? Lee Towers?:)))

 4. Anoniem

  …of Rene Froger? Wat je er ook van z’n muziek of uiterlijk vindt, die kent iig de donkere kanten van het artiestenvak. Daar heeft Guus (na z’n studentikoze opstartfase) volgens mij weinig mee te maken gehad.

 5. BlaBlaBla

  @MC;
  Dit was geen “afkraken” wat Guus M. destijds deed maar dat heet “afwijzen” om verschillende redenen!

  En wij noemen dit “verkeerd uitleggen van” of “opruiende roddel teksten” van MC …..En dat klopt wel!!!!
  Treurig!!

 6. Henk

  Ik vind afkraken wel een groot woord. Hij laat zich kritisch uit over een programma. Dat is iets anders dan afkraken, afkraken is volgens mij meer zoiets als overal een ongefundeerde negatieve mening over hebben en die menig gevraagd en vooral ongevraagd overal ventileren.
  Zeg maar net zoiets als iedereen hier doet in de reacties :)

 7. ANONYMOUS

  Mensen die echt verstand van muziek hebben en veelzijdig zijn in hun vak
  en verder kijken dan kandidaat die een hitgevoelig nummertje na doen
  Musici a la Jan Rietman of zang pedagoge die moet je in huis halen
  wat weet Anouk nou van muziek in het algemeen of Guus Meeuwes?
  ze zijn beperkt in hun eigen genre ,
  zet eens een Amerikaanse vak jurie in die stoelen, nou ze maken gehakt van die kandidaten

 8. Dion

  Natuurlijk doet hij het voor het geld maar zouden wij dit allemaal ook niet doen? Stop dus met zeuren

 9. Frank

  Nee, alweer een seizoen? Gaat deze overgeproduceerde en wekenlang gerekte talentenjacht eeuwig door? Nu ook alweer gelijk The Voice Kids erachteraan. Wat een armoe.

 10. Marco

  Guus Meeuwis. Tsjonge jonge. Alleen carnavalsorkesten willen hem als coach. Een man die kenden kenden en lalalalalala liedjes maakt. RTL zakt weer een beetje dieper.

 11. Jan

  Mediacourant: waar “kraakt Guus Meeuwis The Voice af”?

  Tendentieuze kop weer die de lading totaal niet dekt.

 12. b

  Zak met geld , veel druk en een rubberen ruggegraat. Ingepakt worden door RTL en de Mol .

 13. Pieter

  Alles is te koop. Zelfs Guus Meeuwis.

 14. Marcel

  De man die al zijn principes over boord gooit om alleen maar met zijn gezicht op TV te komen, ze kennen we Guusje weer…. En waarom zou Guus Meeuwis kandidaten van de Voice moeten uitleggen hoe het moet? Hij kan zelf amper zingen.
  Wat een sllllechte keuze om voor hem te kiezen. Ik had nog gehoopt op Waylon, die was gisterenavond daar toch in de studio dus ik dacht dat zou ook nog eens de nieuwe coach kunnen worden, maar nee dus..

 15. Mårtïjn

  Och, MC probeert weer op discus.sies aan te sturen door te do.en of Gu.us The Voice ooit heeft afgekr..kt. Alleen de s.mpele zi.el trapt erin.

 16. Mårtïjn

  test

 17. Mårtïjn

  The Voice

 18. Mårtïjn

  MC

 19. Mårtïjn

  aan te sturen

 20. Mårtïjn

  Och heden, MC toch. Is “aaann tte sttuurren” verboden, ja? Trieste ruksite!

 21. Mårtïjn

  Dat krijg je als je door valse berichtgeving aaann blijft sttuurren op discussies. Dan moet je dat soort termen in de gaten houden. Sneue types bij MC.

 22. MC

  Altijd als het over RTL gaat zijn wij van de redactie nogal negatief in onze berichtgeving. Het programma niet willen jureren heeft natuurlijk helemaal niets met afkraken te maken, sorry voor deze misleidende kop.

 23. Anoniem

  Guus Meeuwis daar krijg je de kijkcijfers niet mee omhoog denk een man zonder humor ,ik mis gezelligheid bij de jury het zijn allemaal droef toeters zonder humor ,zet Gorden er in en Angela weer terug en bv Paul de leeuw de kijkcijfers vliegen weer omhoog.

 24. Anoniem

  https://www.youtube.com/watch?v=Kjgwjh4H7wg

 25. Bjorn

  Geld geld geld

 26. MLVC

  Clickbait, clickbait, clickbait. Deze site doet alles voor de clicks, en denkt “negatieve koppen”, dat trekt mensen aan. Wel het verkeerde soort mensen, want ondertussen is deze site zo ongeveer het afvoerputje van het Nederlandse internet geworden. Maar daar stellen ze dan weer geen moderator voor aan, stel je voor zeg.

 27. Moud

  BlaBlaBla

  Helemaal met je eens.

  En ja, die redenen heeft hij vaak genoeg geventileerd. Maar zeker niet op de wijze zoals hier op MC wordt omschreven.

  Dus MC: Guus Meeuwis heeft The Voice nooit afgekraakt. Lees jullie eerst eens in, alvorens een artikel met knippen en plakken op deze site te pleuren.

  Riooljournalistiek van MC.

 28. AnoNyM

  MLVC

  Toppie.

  Zo is het, en niet anders Punt uit.

 29. Anoniem

  Kritisch of sceptisch zijn is iets anders dan afkraken. Vreemde, tendentieuze berichtgeving weer hier..

 30. Anoniem

  Breaking news: Marco Borsato in Ik hou van Holland

 31. Anoniem

  Straks Marco Borsato in Ik hou van Holland.

 32. pascal

  geldwolf

  net zoals marco

  als je maar genoeg beid verkopen ze zelfs hun eigen vrouw nog

 33. otto groeneveld

  @pascal

  Marco is een geldwolf om dat zijn naam een anagram is van Mocro. zegt genoeg.

 34. Anoniem

  Kan je nagaan hoe hypocriet en manipulatief dat Voice wereldje is.
  Moet je je niet in willen begeven als normaal denkend mens…

 35. otto groeneveld

  Toegegeven Guus heeft prachtige teksten geschreven. Alleen als je je inlaat met al die nagemaakte emoties op RTL en het gaat maar om 1 ding en dat is GELD, geld, veel geld, dan ga je toch anders luisteren of überhaupt niet meer luisteren naar zijn muziek. Had dat ook met U2 toen bekend werd wat voor oplichters het eigenlijk zijn, je neemt niets meer serieus wat ze produceren. Dus Guus blijf lekker tussen die randdebielen van RTL zitten en het ga je goed.

 36. Anoniem

  Over een jaar zingt de Voice groots met een zachte G.

 37. otto groeneveld

  Gelukkig ben ik geen randdebiel, al doet mijn uitkraamsel van hierboven wel geheel anders vermoeden. :lol:

 38. Daan

  Gelukkig ben ik geen randdebiel, al doet mijn uitkraamsel van hierboven (onder een andere naam) wel geheel anders vermoeden. :lol:

 39. otto groeneveld

  Gelukkig ben ik geen randdebiel, al doet mijn uitkraamsel van hierboven (onder een andere naam) wel geheel anders vermoeden. :lol:

 40. otto groeneveld

  Gelukkig ben ik geen randdebiel, al doet mijn uitkraamsels van hierboven wel geheel anders vermoeden. :lol:

 41. leon

  SAAI! met een grote S

 42. Anoniem

  Check de pic en ga spontaan over uw nek.

 43. Gerrit

  Geld stinkt niet. Je ziel verkopen voor zo een goedkoop vervelend landradig programma wat alleen maar eendagsvliegen afleverd, geeft aan dat je uitgekakt bent in showbizzland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.