Guus Meeuwis na jarenlang afkraken tóch in The Voice

Na The Voice of Holland jarenlang te hebben afgekraakt, gaat Guus Meeuwis tóch overstag. Hij is de opvolger van Marco Borsato in de jurystoelen van het RTL 4-programma. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Toen The Voice in 2010 begon, riep bedenker John de Mol in ieder programma dat hij een winnaar wilde afleveren van het niveau Borsato of Meeuwis. Maar dat wist Meeuwis er niet toe te bewegen om coach te worden in seizoen één. “Nee, dat is niets voor mij“, riep hij destijds.

Na gevraagd te zijn voor seizoen één en twee, drong De Mol voor seizoen drie wel héél erg aan. “Het is niks voor mij“, liet hij weten in 2013. “Maar dat wisten ze al. Het was een gezellig oriënterend even-goede-vrienden-gesprek. Het jureren is niks voor mij. Ik voel me niet geroepen anderen te beoordelen.

Het zit niet in mij om tegen mensen te zeggen hoe ze het wel of niet moeten doen. Daar word ik heel ongelukkig van.

Later dat jaar gaf Meeuwis in de Metro aan dat hij niet echt gelooft in The Voice. “Ik kan niet ontkennen dat het programma werkt. Maar ik kan ook niet ontkennen dat het succes van de hoogvliegers van korte duur lijkt te zijn.

Wéér een paar maanden later zei Meeuwis in het AD dat een programma als De Beste Singer-Songwriter van Nederland veel beter werkt, omdat de kandidaten daar meer zichzelf zouden kunnen zijn. “De Beste Singer-Songwriter van Nederland is heel puur“, zei hij. “The Voice is simpelweg niet mijn afdeling.

Twee maanden geleden was Meeuwis opeens een stuk milder over de RTL 4-show. “Ik heb het tot nu toe twee keer geweigerd, dus het zou raar zijn als ik het de derde keer wél zou doen. Eerst moet je benaderd worden“, zei hij.

Nu de kogel door de kerk is, laat Meeuwis in een persbericht weten: “Vanaf het eerste seizoen heb ik geregeld de vraag gekregen om coach te worden en het is geen geheim dat ik zo mijn twijfels had. Gesprekken met Marco en later ook met Anouk hebben mijn mening bijgesteld en uiteindelijk was het mijn dochter die me verboden heeft nog een keer nee te zeggen haha.

Authenticiteit vind ik het allerbelangrijkste in muziek. Ik ben niet van plan om iemand te veranderen, daar geloof ik niet in. Wel lijkt het me een uitdaging om iemand te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen