Giel Beelen maakt zich niet druk om kelderend 3FM

Geplaatst op Fri 29 Jan 2016 om 11:01

Giel Beelen ligt er niet wakker van dat de luisteraar massaal afhaakt bij zijn zender 3FM. Dat zegt hij vandaag in het AD. Beelen, na Matthijs van Nieuwkerk de best betaalde NPO-ster met een salaris van 541.464 euro, noemt deze periode bij 3FM zelfs ‘heerlijk’. “We zijn nu een zender in opbouw, in plaats van de gedoodverfde nummer 1. Als wij een commerciële zender waren, dan zouden we schrikken van deze cijfers. Maar wij zijn er gelukkig niet om de hoogste luistercijfers te halen.

3FM is een ander soort station, meent Beelen. De zender heeft namelijk als doel om zo veel mogelijk jongeren te bereiken en niet zo veel mogelijk geld te verdienen, aldus de radiomaker. Het profiel is nóg verder aangescherpt om de gemiddelde leeftijd van de luisteraar omlaag te brengen. “Dat is onze taak.

Naast de versterkte focus op jongeren, heeft 3FM ook last van de concurrentie, waaronder die met de verjongde zusterzender Radio 2, én het vertrek van De Coen & Sander Show. “En het is een lastige markt, veel jongeren zijn nog niet bekend met het fenomeen radio“, aldus Beelen.

De commerciëlen hebben het volgens Beelen veel makkelijker. “Een zender als Radio 538 kijkt wel uit, die groeit lekker mee met zijn luisteraars, die ouder worden. Gelijk hebben ze, uit commercieel oogpunt.

Het AD-interview met Beelen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Zeer magere luistercijfers 3FM tijdens Serious Request (dinsdag)
’3FM Serious Request heeft langste tijd gehad’ (dinsdag)
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.