‘DWDD praat massa-aanranding in Keulen goed’

Foto: RVDDe Wereld Draait Door probeert de massa-aanranding in Keulen goed te praten. Dat vindt mediakenner Marianne Zwagerman, liet ze blijken in WNL Op Zondag. Een dag na de blunder van de kritische Sywert van Lienden, nodigde DWDD professor Leo Lucassen uit om feiten op tafel te krijgen. Alleen al door juist deze professor uit te nodigen bekent DWDD kleur, vindt Zwagerman. “Hij wordt zelfs door zijn eigen kamp, Vrij Nederland, ‘hysterisch optimistisch’ genoemd“, zegt ze.

De media hebben veel last van politieke correctheid, vindt Zwagerman. “Sinds dat jongetje aanspoelde in september mocht je niet eens meer opperen dat er gelukzoekers in de vluchtelingenstroom zaten, want dan was je een neonazi.”

Nu zie je dus dat het nog veel erger is dan gelukzoekers. Er varen gewoon daadwerkelijk criminelen mee met die vluchtelingenstroom. Dat mocht niet hardop gezegd worden, ook in Nederland niet.”

Maar dat is veranderd sinds Keulen, aldus de mediakenner. “Door Keulen is het niet meer tegen te houden en moeten ook Nieuwsuur, de Volkskrant en het NOS Journaal mee.”

Linkse media blijven er echter moeite mee houden, constateert Zwagerman na het kijken van De Wereld Draait Door. “De goedpraat-pavlov blijft keihard aanwezig. Van de week zat bijvoorbeeld weer Leo Lucassen, zo’n immigratieprofessor die om de haverklap bij Buitenhof zit, zijn onzin te verspreiden.”

Juist wetenschappers zouden feiten moeten brengen. Deze man, die als professor en wetenschapper wordt opgevoerd, zei bij De Wereld Draait Door: ‘Het was een groepje zakkenrollers.’ Dan denk ik: tja…”

Lees alle Mediacourant-artikelen over de blunderende Sywert.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen