Annemarie Jorritsma: ‘Media blazen Keulen op’

Annemarie Jorritsma vindt dat de media de massa-aanranding in Keulen hebben opgeblazen. Dat heeft de fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer gezegd in het Radio 1-programma Kamerbreed. Het breed uitmeten van incidenten maakt mensen onzeker, meent Jorritsma. “Als ik bijvoorbeeld zie wat er gebeurt rond Keulen, dan is de vraag: is het allemaal zo groot? En is het zo anders dan dat het was? Het lijkt alsof de hele wereld verandert en daar spelen de politiek en de journalistiek een rol in.

Elk klein dingetje wordt groot gemaakt, meent Jorritsma. Ze vindt ook dat incidenten rond de komst van azc’s worden opgeblazen. “Er gebeurt iets in een gemeente, en in heel Nederland hebben alle gemeenten hetzelfde probleem. Mensen worden gigantisch bang gemaakt.”

Volgens Jorritsma hebben Nederlanders door de media het idee dat alle vluchtelingen aanranders, verkrachters of overvallers zijn. “Natuurlijk gebeurt er af en toe iets in azc’s, en ja, dat gaat dan om mensen die gevlucht zijn. Maar er zijn ook heel veel andere burgers die dingen uithalen die niet mogen.

Het is niet zo dat alleen mannen uit andere culturen zich zo gedragen tegenover vrouwen, dat doen Nederlandse mannen ook. De meeste meisjes voelen zich niet prettig als ze alleen in een café staan.”

Zelf werd Jorritsma vroeger ook vaak lastiggevallen door Nederlandse mannen. “Dan ging ik naar een homokroeg, omdat ik daar geen last van die mannen had. Ze kunnen enorm vervelend zijn.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen