Vrij Nederland stopt na 75 jaar als weekblad

Na het nieuws dat weekblad Elsevier na 125 jaar op zoek moet naar een nieuwe naam, is er opnieuw groot nieuws in de printwereld. Vrij Nederland stopt na 75 jaar als weekblad. Dat heeft de redactie laten weten. Vrij Nederland wordt vanaf de lente van 2016 een maandblad. “Door de hoge omloopsnelheid van nieuws en meningen is het abonnement op een weekblad minder vanzelfsprekend geworden voor jongere lezers, van wie velen al het gevoel hebben dat zij tijd tekort komen.”

De exploitatie van het weekblad is daardoor onder druk komen te staan, aldus de redactie. “In de afgelopen jaren is het digitale bereik van VN wel fors gegroeid.

De in augustus vernieuwde website vn.nl wordt verder versterkt. Behalve service-kanaal en digitale kiosk, wordt de site ook de bron van dagelijkse opinies en inzichten bij het nieuws, geschreven door vertrouwde en nieuwe VN-medewerkers.

Hoofdredacteur Frits van Exter maakte vandaag bij de presentatie van de plannen aan de redactie ook bekend dat hij zijn functie per 1 januari neerlegt. “Ik heb het grootste vertrouwen in de toekomst van het vernieuwde VN, maar denk dat het goed is de verantwoordelijkheid daarvoor in handen te leggen van een opvolger.”

Adjunct-hoofdredacteur Robert van de Griend neemt zijn taken waar totdat een nieuwe hoofdredacteur is benoemd.

Door de vernieuwingen gaan een aantal vaste arbeidsplaatsen verloren.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen