Utopia in 2015 kwart boven zendergemiddelde SBS 6

SBS 6 is nog altijd erg tevreden met de kijkcijfers van zijn vooravondprogramma Utopia. Dat heeft de zender laten weten. Utopia ging van start in januari 2014 en is nu al twee jaar lang elke werkdag om 19.30 uur op zender. “Deze reguliere uitzending trekt samen met de late night-uitzending dagelijks bijna 900.000 kijkers. In de belangrijkste doelgroep 20 tot 54 jaar is het marktaandeel gemiddeld 12,1 procent en ligt daarmee boven het zendergemiddelde van 9,7 procent“, aldus SBS.

Over heel 2015 is het gemiddelde marktaandeel in de doelgroep mannen en vrouwen 20-34 jaar zelfs 14,3 procent, aldus SBS. “En onder vrouwen tussen de 20 en 34 jaar is dat 16,9 procent.

Hoewel de kijkcijfers prima zijn, is het format niet gelukt, vindt Big Brother-icoon Hummie van der Tonnekreek. “Het is een reguliere leefgemeenschap geworden, mensen die in een redelijk comfortabele omgeving samenwonen.

Terwijl Utopia moest gaan over het creëren van een nieuwe samenleving. Maar nu is het gewoon een soort Big Brother. “Het is allemaal ’doodgewoon’ en ik denk dat dat ook de reden is waarom het nog steeds scoort. De kijkers krijgen er een gezin bij”, zegt ze in De Telegraaf.

Utopia komt op 1 januari met een extra lange, één uur durende uitzending waarin de Utopiaan van het jaar wordt gekozen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen