‘RTL Late Night is cruciaal voor RTL 4′

De Humberto Tan-show RTL Late Night is cruciaal voor RTL 4. Dat zegt tv-baas Erland Galjaard van RTL in HP/DeTijd. Galjaard wil niet meer zonder Late Night. “Voor een familiezender is het belangrijk om half elf de dag te evalueren. Er is ruimte voor een ontroerend verhaal zoals onlangs met de vier vrienden die de aanslag in theater Bataclan overleefden – zij vertelden overigens dat wij hen als enige van alle media die hen hadden benaderd professionele hulp hadden aangeboden.

De televisiebaas is tevreden over het programma. “Er is ruimte voor wetenschap, en ja iemand komt zijn boekje of RTL-programmaatje verkopen, net als bij DWDD. Je gaat je bed in met een glimlach en hebt vaak mooie verhalen gehoord, dat is de bedoeling van dat programma.

Na het vertrek van Barend & Van Dorp medio 2005 tot de start van RTL Late Night in augustus 2013 had RTL 4 jarenlang goedkope zendervulling op het menu staan tussen half 11 en half 12. Daardoor kon Pauw & Witteman, dat in september 2006 begon, zo groot worden.

Galjaard vindt het dapper dat zijn RTL die goedkope zendervulling van de buis heeft gehaald. “Het was een dappere keuze van RTL. Want je vraagt je bazen: doe mij nog even heel veel miljoenen per jaar voor een zender die al heel goed loopt.

Het interview met Galjaard is te lezen in HP/DeTijd (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen