René Froger doet mee aan grote NPO 1-show Maestro

René Froger is komend seizoen één van de kandidaten in het veel bekeken NPO 1-showprogramma Maestro. Dat heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt. Froger kon vorig jaar vanwege zijn drukke agenda niet mee doen, maar dit jaar is hij wel van de partij. ”We hebben wat moeten schuiven in de agenda, maar ik ben er bij! Ik vind Maestro een super leuk programma en het lijkt me een enorme uitdaging om mee te doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren”, aldus de zanger.

AvroTros heeft de namen van de eerste twee kandidaten onthuld. Naast Froger doet acteur Patrick Stoof mee, bekend van de Telfort-reclames. Hij is al aan het oefenen. “Onder de douche, in de auto, op de fiets… Ik probeer overal met mijn vinger de maatsoorten te slaan. 4 kwarts, 3 kwarts, 2 kwarts ik word er zelf al gek van…

In dit nieuwe seizoen maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter, hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelt De Kort de prestaties van de deelnemers.

Een week voor de start van de reguliere serie trapt Maestro af met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert. In aanwezigheid van de nieuwe Maestro-deelnemers zingen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse de Lange, O’G3NE onder begeleiding van een groot symfonieorkest.

Carlo Boszhard, Maestro-finalist 2014, dirigeert het orkest samen met Maestro-jurylid Dominic Seldis.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen