‘NOS Journaal moeilijker om te maken dan RTL Nieuws’

Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van NOS Nieuws, denkt dat het lastiger is om een aflevering van het NOS Journaal te maken dan een aflevering van RTL Nieuws. Dat zegt hij in een interview met VARAgids. Het NOS Journaal richt zich in tegenstelling tot andere media op mensen uit alle lagen van de bevolking, aldus Gelauff. “Ook RTL-Nieuws heeft een veel beperktere doelgroep dan wij, namelijk de boodschappers tussen de 20 en 49. Is ook eenvoudiger“, aldus de nieuwsbaas in het omroepblad.

Nieuws brengen voor een algemene doelgroep is lastiger dan voor een specifieke doelgroep, meent hij. “Wat wij doen is echt moeilijker dan Het Financieele Dagblad maken, wat óók heus moeilijk is, maar waar je over gespecialiseerde materie schrijft voor een uitgekristalliseerde doelgroep.

Media die iedereen willen bereiken moeten veel meer keuzes maken, aldus Gelauff. “In onze taal en toon moeten we aansluiten bij mensen met twee universitaire studies, maar ook bij mensen die niet kunnen lezen en schrijven. Dat betekent dat je in het belangrijkste bulletin, van acht uur, compromissen sluit.

Critici vinden dat het Achtuurjournaal een te hoog Jip en Janneke-gehalte heeft. “Wie niet accepteert dat wij het Journaal maken voor de hele breedte van de samenleving, heeft een beperkte en egocentrische visie.

Het hele interview met Gelauff leest u in VARAgids (via Blendle).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen