Matthijs reageert uitgebreid op culinair drama

Matthijs van Nieukwerk heeft vanavond in De Wereld Draait Door uitgebreid gereageerd op de culinaire misser van zijn tv-programma. Dat was te zien in de uitzending op het NPO 1. Van Nieuwkerk stak aan het begin van de uitzending minutenlang de hand in eigen boezem. Volgens de presentatoren hadden de recensenten gelijk: het eten in het DWDD Pop-Up Restaurant was ondermaats. “Ons programma had een slecht weekend“, zo begon de talkshowhost aan zijn verhaal.

Na twee avonden sloot het DWDD-restaurant, dat eigenlijk tweeënhalve week open zou zijn. “Wij werden restaurateur. Dat is een buitenschoolse activiteit, maar dat hebben we wel eens vaker geprobeerd met een festival, een museum en colleges. Als je dat zorgvuldig doet, kan het lukken.”

Meer dan 3000 mensen uit heel Nederland reserveerden een plekje. “Het was niet goedkoop, dat zeg ik er niet bij, maar het waren ook speciale gerechten. Het belette niet veel mensen… Nou, wel waarschijnlijk, maar er waren er 3000 die dat mee wilden maken.”

Al snel kwamen de recensies. “Er kwamen ook veel reacties van mensen die gegeten hadden. Die waren zéér kritisch, niet mals. Zo hoort het ook. Alles wat je doet moet kritisch gewogen worden, altijd. En dit hadden we nog niet meegemaakt dat het zo hard ging waaien en regenen.”

We hebben onmiddellijk besloten: zo kan het niet. We kunnen niet mensen vanuit Drachten, Middelburg en Maastricht laten komen zich verheugend op dat uitje als je het niet helemaal kan waarmaken. We konden het niet waarmaken.”

Van Nieuwkerk baalt er flink van. “Als je het niet kan leveren in je restaurant, dan heb je het niet goed gedaan. Daar heb je een ongelooflijke kater van. We zijn nu aan het nadenken waar we iets niet goed hebben bekeken. We zijn niet kritisch genoeg op onszelf geweest. Avonturen kunnen ook mislukken.

Veel mensen lachen om de DWDD-flop. “Dat begrijp ik. We zijn een hoge boom. Ook het leedvermaak begrijp ik. Ik heb ook heel leuke grappen gezien. Ik moest er nog nét niet om lachen.”

De recensies waren hard, spijkerhard, maar het sloeg de spijker denk ik wel op zijn kop.

Lees ook: Rick Nieman: ‘Leedvermaak om DWDD-restaurant’ (vandaag)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen