Loretta maakt zich niet druk om kijkcijfers Koffietijd

Foto: Mike van den ToornLoretta Schrijver is in een fase beland dat ze zich niet meer zo druk maakt om de kijkcijfers van haar programma Koffietijd. Dat legt de presentatrice uit in Avrobode. Schrijver heeft rust gevonden. “Ik merk dat ik Koffietijd steeds leuker vind, omdat ik het niet meer zo benader vanuit een soort ratrace: scoort het wel, doen we het beter dan de concurrentie, zie ik er leuk genoeg uit? Die dingen worden van ondergeschikt belang als je je veel meer richt op de waarde van de uitzending.”

Hoewel het werk haar blij en vrolijk maakt, moet Schrijver wel ontzettend vroeg opstaan. “Om half 6 gaat de wekker, maar meestal ga ik er tegen zessen pas echt uit. Rond 7.15 uur ben ik in de studio in Eemnes. Ik ga de make-up in, kleed me om en spreek met de eindredacteur de uitzending door.”

Om half 9 gaat ze repeteren. “Dat duurt een uur, en om 10 uur begint de uitzending. Daarna beschouwen we nog even na en nemen we de komende uitzendingen door.”

Rond lunchtijd zit haar werkdag er dus op. “Maar in mijn vrije tijd doe ik ook nog het een en ander. Als we een boek gaan bespreken, moet ik dat wel gelezen hebben.”

Zelf drinkt Schrijver haar koffie met opgeklopte sojamelk en een zoetje.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen