Lodewijk Hoekstra baalt vreselijk van EenVandaag

Foto: Nick van OrmondtLodewijk Hoekstra baalt er vreselijk van dat zijn groene imago flink onderuit is gehaald in EenVandaag. Dat heeft hij laten weten in een reactie. Hoekstra deed aan het begin van de maand mee aan een programma-item waarin BN’ers langs de ‘milieumeetlat’ gelegd worden. Het groene kantoor van de RTL 4-tuinman kreeg geen groene beoordeling, maar een gele. “We worden in één keer betiteld als middenmoot, terwijl we juist al die extra effort doen en er geld in steken om er bovenuit te komen.”

Verschrikkelijk, vindt hij het oordeel van EenVandaags duurzaamheidsdeskundige. “Onze inspanningen worden in één keer van tafel geveegd. Dat wordt doodgemaakt. Dat doet wel pijn, ja.

Volgens die deskundige, Frank de Vries, zijn de ramen van Hoekstra’s pand niet HR++ geïsoleerd. “Dat konden we op dat moment niet zeggen of dat zo was. Hij hield er een vlammetje bij en zei dat het niet zo was”, aldus de tuinman.

Hoekstra heeft na het bezoek van de deskundige navraag gedaan en de ramen zijn wel HR++. Althans, dat zegt de factuur. Maar het nummer op de factuur staat niet op de ramen. En de glaszetter is inmiddels failliet.

Gerenommeerde glasbedrijven in Nederland laten altijd de benodigde informatie over het glas in de spouw zetten“, aldus deskundige De Vries.

Hoekstra baalt: “Qua duurzaamheid zijn er weinig kantoren in de wereld die het al zo goed doen. Zelfs al hadden we een andere kwaliteit gras, dan denk ik dat we groen hadden moeten hebben.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen