Fons vindt schrappen Mindmasters onverstandig

Foto: RTLFons van Westerloo, die in het verleden directeur is geweest van zowel RTL als SBS, vindt het onverstandig dat SBS 6 zijn grote vrijdagshow Mindmasters Live na slechts twee afleveringen van de buis heeft gehaald. Dat zegt hij vandaag in het AD. Van Westerloo had een andere keuze gemaakt. “Als ik daar nog de baas was, had ik het laten staan. Niet om kijkers terug te winnen, want dat lukt je niet meer. Maar om nog íets van je zenderimago te behouden“, aldus de televisiekenner.

Mindmasters Live begon met een magere 10 procent marktaandeel en zakte afgelopen vrijdag naar 7 procent marktaandeel, flink onder het zendergemiddelde van SBS 6.

Te laag, vindt ook Van Westerloo: “Maar Mindmasters werd groots aangekondigd. Ze moeten er alle vertrouwen in hebben gehad. En dan haal je het van de buis als het net wat beter gaat met SBS. Nu komt er weer een schaduw over de zender. Mensen denken nu: ze weten daar echt niet wat ze doen. Voor SBS héél slecht.”

Overigens is hij het wel eens met de kritieken dat Mindmasters een erg slecht programma was. “Iedereen kon zien dat het een slecht programma was. Zo’n rariteitenshow met mentalisten was misschien populair in 2008, maar de tijd heeft niet stilgestaan. Dit was ook op RTL geen succes geworden.”

Lees het interview met Fons van Westerloo vandaag in het AD (via Blendle).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen