Chantal Blijft Slapen op longlist Televizier-Ring 2016

Foto: MAXChantal Janzen staat met haar RTL 4-programma Chantal Blijft Slapen op de longlist voor de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2016. Dat heeft Televizier bekendgemaakt. Lezers van Televizier mogen in vier kwalificatierondes bepalen welke programma’s op de longlist komen. De andere vier programma’s die het afgelopen kwartaal in de smaak vielen bij Televizier-lezers zijn Floortje naar het Einde van de Wereld (VARA), Heel Holland Bakt (MAX), Overspel (VARA) en Penoza IV (KRO-NCRV).

Chantal Janzen, Floortje Dessing en de makers van Heel Holland Bakt, Overspel en Penoza zitten dus op rozen”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur van Televizier.

Hun programma’s behoren al tot de laatste 25 die in aanmerking komen voor de Ring. Een luxepositie: andere programmamakers en presentatoren moeten nog maar afwachten of het publiek hun de volgende keer ook een plek op de selectielijst gunt.

De tv-kijker kon de afgelopen twee weken via internet stemmen op zijn favoriete programma dat tussen 1 augustus en 1 november 2015 is uitgezonden op de Nederlandse tv.

Per kwalificatieronde krijgt de top-5 direct een plaats op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2016. Op deze manier kwalificeert de tv-kijker 20 titels.

Nieuw dit jaar is dat tv-gids Televizier, dat tot 2014 alle programma’s selecteerde voor de Ring Verkiezing, nog maar vijf wildcards weggeeft. De selectielijst voor de Gouden Televizier-Ring 2016 bestaat nu uit slechts 25 titels.

Dit jaar waren Expeditie Robinson, SynDROOM en Streetlab genomineerd voor de Ring. De winnaar was SynDROOM.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen