Albert Verlinde: ’RTL is gek dat ze Jan laten gaan’

Geplaatst op Wed 30 Dec 2015 om 9:30

Foto: SBSAlbert Verlinde vindt het ‘verschrikkelijk’ dat Jan Kooijman overstapt van RTL naar KRO-NCRV. Dat zei hij dinsdagavond in RTL Boulevard, dat aan het eind van de uitzending afscheid nam van de presentator. Verlinde suggereerde dat RTL niet echt zijn best heeft gedaan om Kooijman aan boord te houden. “Ik vind RTL hartstikke gek dat ze je hebben laten gaan, want je bent een man met ongelooflijke talenten die overal tot zijn recht komen, dus ook bij KRO-NCRV“, aldus de showkenner.

De RTL Boulevard-ster vindt het jammer dat hij zijn collega kwijtraakt aan de NPO. “Ik vind het oprecht jammer en zonde dat we je hier moeten gaan missen de komende tijd. Weet dat we dol op je zijn. Ik wil dat echt even serieus gezegd hebben.”

Kooijman werd in de uitzending niet kritisch ondervraagd over zijn overstap. Het is onduidelijk waarom de overstap zo plotseling kwam, hoe de reactie van RTL was en of hij nog heeft overlegd met RTL.

Volgens de presentator is de overstap in zeer korte tijd tot stand gekomen. Eigenlijk zou Kooijman over een paar weken beginnen met de nieuwe RTL 5-dansshow Battle on the Dancefloor, waardoor RTL ‘last minute’ op zoek moest naar een vervanger.

Die vervanger is Dennis Weening geworden.
12 Reacties op “Albert Verlinde: ’RTL is gek dat ze Jan laten gaan’”


 1. Pipo Koeien

  Hup wegwezen!

 2. otto groeneveld

  Ja nu kunnen die smerige homos hem niet meer bij mekaar indrukken zoals eerst wel voor elke show. nu moet Albert op zoen naar een andere knaap.

 3. Popo

  RTL vindt dit helemaal niet. Haha tot ziens!

 4. hans

  Hij heeft gewoon niet gescoord, te lage kijkcijfers.

 5. mark2

  uitzending met geslijm gezien…. kolere! Trouwens moest verlinde 2 keer laten weten: ik wist het natuurlijk al dat je weg ging… dus er kan wel egsteld worden dat verlinde nieuws over zijn vriendjes niet meldt, maar nieuws over anderen wel meldt in zo een geval.. best slecht eigenlijk!
  Maar kooiman was wel beetje klaar bij RTL. Tuurlijk moet hij zeggen dat hij megablij is… en tuurlijk gaat verlinde zeggen dat het spijtig is voor RTL.

 6. erfgooier

  hans

  woensdag 30 december 2015 om 9:50

  WEL EENS VAN HOOFDLETTERS GEHOORD Hans????? en lees je de tekst wel eens door voordat je het op de site slingert??

  Moet je toch eens doen!

 7. wauter

  Ik denk dat het niks wordt bij de PO. Is toch een ander wereldje dan RTL. Zijn wel meer ‘sterren’ die na een overstap van een koude kermis zijn thuisgekomen. Maar goed succes Jan.

 8. Anonymous

  Strik er om en weggeven.

 9. Anonymous

  Misschien zit er wel meer in Jan dan velen denken, en liet de RTL-groep dat er om commerciële redenen niet uit komen. Helaas is de opvatting dat een leuke buitenkant niet samen kan gaan met talent en/of intelligentie vrij hardnekkig. Ik schrijf hem niet direct af.

 10. Pake, Ljouwert

  RTL zou ook afscheid moeten nemen van Albert Verlinde.

 11. Dennis

  Kom op ik heb nog nooit een presentator gezien die zo kon voorlezen als Jan Kooijman. RTL is gewoon slim om Jan te laten gaan. Verder dan het niveauloze RTL5 en RTL Boulevard was hij toch niet gekomen..

 12. rens

  Bij de publieke omroep verdiend Janneman veel meer dan bij de commercielen en hij heeft ook een gezin te onderhouden, ik begrijp hem wel. Eindelijk weg bij RTL en bij Verlinde want hij geilde echt op hem…. Alberts Toyboy story ofzo

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.