Albert Verlinde: ’RTL is gek dat ze Jan laten gaan’

Foto: SBSAlbert Verlinde vindt het ‘verschrikkelijk’ dat Jan Kooijman overstapt van RTL naar KRO-NCRV. Dat zei hij dinsdagavond in RTL Boulevard, dat aan het eind van de uitzending afscheid nam van de presentator. Verlinde suggereerde dat RTL niet echt zijn best heeft gedaan om Kooijman aan boord te houden. “Ik vind RTL hartstikke gek dat ze je hebben laten gaan, want je bent een man met ongelooflijke talenten die overal tot zijn recht komen, dus ook bij KRO-NCRV“, aldus de showkenner.

De RTL Boulevard-ster vindt het jammer dat hij zijn collega kwijtraakt aan de NPO. “Ik vind het oprecht jammer en zonde dat we je hier moeten gaan missen de komende tijd. Weet dat we dol op je zijn. Ik wil dat echt even serieus gezegd hebben.”

Kooijman werd in de uitzending niet kritisch ondervraagd over zijn overstap. Het is onduidelijk waarom de overstap zo plotseling kwam, hoe de reactie van RTL was en of hij nog heeft overlegd met RTL.

Volgens de presentator is de overstap in zeer korte tijd tot stand gekomen. Eigenlijk zou Kooijman over een paar weken beginnen met de nieuwe RTL 5-dansshow Battle on the Dancefloor, waardoor RTL ‘last minute’ op zoek moest naar een vervanger.

Die vervanger is Dennis Weening geworden.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen