Albert Verlinde: ‘Gordon, waarom doe je dit?’

Albert Verlinde twijfelt of de uitspraken die Gordon deed over De Toppers in 5 Jaar Later wel kloppen. Bovendien vraagt hij zich af waarom zijn RTL 4-collega zich zo heeft uitgelaten. Dat liet hij vanavond weten in RTL Boulevard. Verlinde ging er maandagavond even goed voor zitten. De showkenner: “Ik heb met open mond zitten kijken naar dat interview. Mijn mond viel opener en opener en opener“, aldus de showkenner. “Maar ik heb mensen gesproken die zeiden: ‘Zo verrassend was het niet.’

Vorige week tijdens de kerstborrel van Gerard Joling ging al het verhaal dat er een pittig interview met Jeroen Pauw aan zat te komen, aldus Verlinde. “Toen heeft Gordon eigenlijk al gezegd: ‘Het spijt me wat ik daar gezegd heb, maar je kent me: flapuit.’ Flapuit is het understatement van het jaar.”

Gordon rekende in de uitzending volledig af met De Toppers. “Wie Gordon kent, weet dat Gordon een beetje Jantje lacht, Jantje huilt is. Het ene moment zit hij in euforie, het andere moment is alles mis. Het is net het moment waarop je Gordon interviewt welk verhaal je krijgt.”

Als Jeroen Pauw binnenkomt en gelijk zegt: ‘Dit is de gouden kooi.’ Dan is het al gekleurd. De toon was gezet en hij ging er in mee. Het werd van kwaad tot erger.”

De grootste onthulling van Gordon was dat hij uit De Toppers is gestapt vanwege René Frogers vermeende alcoholverslaving. “Ik heb mensen gesproken uit de omgeving die overal bij geweest, ook bij het incident in Marbella. Ze zeggen: ‘Absolute onzin. Natuurlijk lust hij een wijntje en wordt hij fanatieker als er een wijntje in zit, maar dronkenschap is absoluut niet waar.’”

De media-aandacht voor de uitspraken van Gordon valt Verlinde mee. “Iedereen is er een beetje overheen gewandeld, van: daar hebben we hem weer. We hebben de afgelopen jaren heel veel verhalen gehad. Met Tineke de Nooij zou het ook nooit meer goed komen, maar dat zijn weer de allerdikste vrienden.”

Zelf vindt Verlinde het vooral erg jammer. “Jeroen van der Boom wordt als onderkruipsel neergezet, maar hij was de eerste die naar het ziekenhuis kwam. Waarom dan dit? Gordon heeft de Toppers gevraagd of ze volgend jaar meedoen tijdens zijn afscheidsconcert en René Froger was degene die heeft gezegd: ‘Daar moeten we echt over praten.’ Dan denk ik: waarom doe je dit? Waarom? Wat is dit?

Ik hou van Gordon. Laat ik dat gewoon eerlijk zeggen. Ik heb ook enorme aanvaringen met hem gehad, waarvan je dacht dat het nooit meer goed kwam. Dat kwam wel goed. Dat hoort bij die man en dat maakt hem het talent dat hij is.”

Peter R. de Vries heeft iets meer vertrouwen in Gordon. “Je weet dat hij dingen wel gechargeerd kan weergeven, maar ik vind het niet een man die uit zijn nek lult.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen