‘Willem Holleeder kijkt ook graag naar Penoza’

Monic Hendrickx schittert vanavond in de seizoensfinale van Penoza. Het was een mooi seizoen voor de serie, want deze vierde serie is de meest bekeken serie tot nu toe. De kracht van Penoza is dat het best realistisch is, zegt Hendrickx in Veronica Magazine. “Ik weet dat Willem Holleeder ook graag kijkt, hij vindt het ‘wel aardig’. Van misdaadjournalisten horen we ook dat heel realistisch is“, aldus de actrice, die Carmen speelt. “Carmen is genetisch verslaafd aan de spanning van de onderwereld.

Hendrickx geniet altijd met volle teugen van Penoza, hoewel de opnames vaak op grimmige plekken plaatsvinden. “Penoza wordt vaak op enge afgelegen plekken opgenomen. Diep in de Bijlmer of in het Amsterdamse havengebied, waar het soms net een afwerkplek lijkt.

Daar wil je niet dood gevonden worden, meent ze. “Kom je daar om half zes ’s ochtends als eerste aan, nou, dan blijf ik mooi in de auto zitten wachten.

Het gerucht gaat dat er nog een vijfde, allerlaatste seizoen van Penoza komt. “Het is voor mij leuk om scherpe contrasten te spelen, enerzijds de bluf in het criminele circuit en aan de andere kant de kwetsbaarheid van het familieleven.

Penoza is om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen